"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




vineri, 24 iunie 2011

Ultimul stinge lumina!

Aruncand o privire de ansamblu in Sud-Estul Europei, intre 43 de grade 37' 07" - 48 15' 06" latitudine nordica si 20 de grade 15' 44" - 29 41' 24" longitudine estica, pe o suprafata de aproximativ 237.500 de km patrati, gasim o intindere - ca nici tara nu-mi mai vine sa-i spun! - zbuciumata vreme de sute de ani si al carei zbucium inca rasuna acerb.


Tara, patrie, comunitate - astea sunt cuvinte mari pentru astfel de natiuni mici. Daca ne uitam bine pe langa noi aici nimic nu mai functioneaza. Medicii pe capete emigreaza pe meleaguri mai favorabile, lasand in urma spitale infestate cu bolnavi si muribunzi. Cei care raman, de regula prost pregatiti sau inzestrati mai putin intelectual sau prin exceptie, si cand zic exceptie, chiar exceptie adica 1 sau 2 cazuri!, unii raman de dragul profesiei. Nici nu-i invinovatesc pe cei care pleaca! Supravietuirea pana la urma e esentiala...Sunt sustinuti sa plece chiar de cel care se afla la carma tarii! Carma...bine zis! Suntem ca si Titanicul varianta romaneasca - Rotanic, dupa ce a lovit iceberg-ul - ne indreptam incet catre cel mai apropiat pamant, ala de sub noi!




De la sanatate ne indreptam atentia catre institutiile statului care asigura securitatea teritoriului si a cetatenilor lui. Siguranta si incredere! Oooo, da! Good joke! Ce siguranta mai avem cand disponibilizeaza o gramada de politisti, jandarmi si pompieri si aia care raman lucreaza pe un salariu de rahat? Pai, o sa-i mai condamne cineva pentru spaga si mita? O sa ajungem sa iesim pe strada ca Will Smith in I am legend - inarmati si cu caini de paza - bine, asta intr-un scenariu un pic dus spre extreme, dar eu pastrandu-mi optimismul caracteristic zonei din care provin totusi ma rog la un scenariu un pic mai optimist.

Nu stiu prin date concrete si exacte in ce conditii se asigura securitatea Romaniei, insa daca asa cum scrie in Strategia Nationala de Aparare o amenintare pentru noi ar fi reprezentat-o terorismul, atunci in mod sigur am fi explodat cu totii pana acum!

Sanatatea populatiei, protejarea cetatenilor, prosperitate, evolutie= forbidden in our motherland! Cetatenii astia trebuie sa mai si manance nu? Ce sa mai manance cand salariile scad dar preturile cresc? Platim exagerat de mult pe alimente si produse de igiena personala in comparatie cu vecinii nostri, care sunt si mai bine platiti decat noi.





Nu se incurajeaza educatia, nu se incurajeaza corectitudinea, nu suntem sprijiniti sau incurajati sa facem cate ceva maret, singurele lucruri care se incurajeaza aici sunt cozile la magazinele care fac promotii iar pentru un kg de ulei cumparat mai primesti 2; imbulzelile la biserici; prostia; mediocritatea; isteria si smecheria. Daca ai nesansa de a fi opusul acestora atunci ai mari sanse sa nu reusesti in Romania!





Pe langa faptul ca ilustrul nostru marinarel aflat la carma Rotanicului isi flutura cu mandrie suvita in vantul sec al saraciei, o mai fi baut un pahar in plus ceea ce a cauzat ca legatura dintre gura si emisfera cerebrala sa fie afectata sever, avand scapari de genul: "Abdicarea Regelui Mihai in 1947 nu a fost un mare act patriotic, ci unul de tradare a interesului national al Romaniei. Noi nu ne asezam corect valorile. Unora le dam averile, iar pe altii ii declaram criminali de razboi. Seful de stat si primul-ministru. Doar pentru ca unul era sluga la rusi si a lasat tara prin abdicare, il iertam de toate pacatele?"


Se vorbeste despre monarhie si slugarnicia pentru rusi, fara a lua in calcul functia pe care o ocupa, diplomatia sau altele. Exact cum a zis si Crin Antonescu: "vorbeste ca un betiv la carciuma satului".



Acum avem republica parlamentara si suntem slugile americanilor. Instalam scuturi si ne aplecam cu un Ave! rasunator in fata dorintelor occidentale, mai trimitem cate 10-20 de soldati in conflicte care nu ne privesc, mai una, mai alta, dar doar pentru ca suntem slugi la americani si tara fierbe in suc propriu, il putem ierta de pacate pe Presedintele nostru? Putem ierta ca sunt pensionari care au 300 de ron pensie si n-au bani de pastile dar sa mai aiba de mancare...? Putem ierta ca muncim ca robotii pe salarii de mizerie in timp ce Ioana Basescu isi cumpara apartament gen Penthouse in zona rezidentiala a capitalei in plina criza sau ca pinguinul vine si ne vorbeste despre saracie citind pe de un IPad de 800 de euro dupa care spune ranjind ca orice roman isi poate cumpara unul? Putem ierta ca sunt senatori si deputati care se duc sa doarma in Parlament si au cate 3-4 case si 2-3 masini iar romanii pleaca din tara ca sa castige bani in strainatate sa plateasca creditele pentru case si sa-si intretina familiile?




Nu stiu daca se poate ierta, in mod sigur nu se poate uita!Mai ales daca mergi pe oricare strada din Romania asa ceva nu poti uita!
Pentru noi - generatia asta mai tanara, nu puerila, intre 20-30 de ani momentan, nu prea mai e mare lucru de facut aici. Fie o sa se faca vreo revolutie ca sa se schimbe lucrurile in stil mare, fie o sa ne caram cu totii raspanditi prin colturile lumii in cautarea unui trai mai bun. Generatia peste 40 este obosita si se complace in ceea ce e, iar sub 20 am impresia ca daca nu or sa se trezeasca la realitate curand, o sa fie vai tot de capul nostru!


Eu una as vrea o tara ca afara - cum zic cei de la Vank, sa nu ma traga nimeni pe sfoara, buzunarele sa nu doara, vreau sosele, spitale si o viata ca afara, vreau o tara sanatoasa ca degeaba e frumoasa!!!!! In cazul in care dorintele mele sunt exagerate, o sa-mi fac bagajele, sa-mi iau ideile astea si o sa ma duc sa mi caut o tara de genul. Cine vreau sa ma insoteasca, e binevenit! Insa nu uitati, ultimul care pleaca din Romania stinge lumina!!!!


P.S. Doctorul american spune: - La noi in America, medicina e atat de avansata, ca scoatem un rinichi de la unu', il trnasplantam la altu' si dupa 6 saptamani ala deja isi cauta de lucru!

Doctorul german raspunde: - E o nimica toata! La noi in Germania, scoatem un plaman de la unu', il transplantam la altu' si dupa 4 saptamani ala deja isi cauta de lucru!

Doctorul rus: - Nici asta nu e mare scofala! La noi in Rusia scoatem 1/2 din inima unuia si o transplantam altuia si dupa 2 saptamani amandoi isi cauta de lucru!

Se ridica doctorul roman: - N-avem ce sa comparam! Toti sunteti niste inapoiati fata de noi...La noi in Romania, am luat unu' fara creier si fara inima, l-am pus presedinte si acum toti ne cautam de lucru....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu