"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




vineri, 17 septembrie 2010

White and proud!

Bănuiesc că toată lumea a ascultat şi a şi văzut până acum videoclipul piesei "Plec pe Marte" a lui Smiley în colaborare cu Cheloo. Ceea ce nu multă lume a observat e că în videoclip Cheloo poartă un tricou pe care scrie "14 White and proud". Ei, de la tricoul ăsta a pornit un mare tam-tam.

Acest mesaj cică este considerat de Alianţa Civică a Rromilor din România unul rasist ce incită la ură şi violenţă. Aşa cum afirmă ei, este un slogan al The Order, o formaţiune neo-nazistă din SUA, al cărei lider a fost condamnat pentru asasinarea unui jurnalist de origine evreiască. Asta ca asta, dar Alianţa asta s-a autosesizat şi a cerut chiar încetarea difuzării videoclipului chiar interzicerea lui.
Răspunsul lui Cheloo e scurt şi la obiect, citez: "Da, am spus white and proud. Mie imi place culoarea pielii mele. E o rusine sa fii nationalist? Eu sunt nationalist. Care e problema? Ce inseamna asta, ca va arunc in aer cladirile? Au invatat sa citeasca in engleza sau si-au luat traducator, ca ei nu prea merg la scoala si o ard cu acordeonul. Nu mi se pare corect sa fi pus la zid pentru chestia asta. Mi se pare o jignire totala. E o crima sa fii alb? Revin. Am instigat la ceva? Eu am voie sa port ce tricou vreau atata timp cat nu instig la exterminarea lor sau la orice altceva. Ei m-au jignit pe mine prin chestia asta. Si asta arata ca Romania este o tara de cacat condusa de fraieri".

Scurt şi la obiect, frate! Până la urmă care e faza?!?Şi eu m-am uitat la videoclip, şi am observat şi tricoul, da sincer nu m-am simţit instigată la nimic. Nu am început să-i discriminez pe rromi după ce am văzut piesa pur şi simplu am citit "White and proud" şi m-am gândit că şi eu sunt mândră că sunt româncă, atât!
Ăştia se sesizează pentru un videoclip care nu instigă la violenţă şi chestii de genul, dar nu se sesizează că mai mult de 70% din rromi sunt analfabeţi, iar ăia de vin la şcoală sunt înscrişi doar pentru alocaţie.Şi în plus învaţă ceva la şcoală şi dacă au "norocul" de o familie de-aia tradiţional rromă altceva acasă.
NU SUNT RASISTĂ să nu mă înţeleagă cineva greşit, da eu consider că totul se face pe baza educaţiei, aşa că...are dreptate si Cheloo. Acum dacă unu a fost mai cu cap şi a învăţat engleză trebuie să vorbească şi pentru ăia care habar n-au despre ce e vorba şi de la asta se creează un mare rahat.
Dacă vor să nu fie discriminaţi, să nu se mai simtă frate discriminaţi! Clar!
Şi pe noi ne văd italienii şi mai nou şi francezii plebea Europei, gunoaie, hoţi şi violatori da eu una nu mă simt!Nu aşa suntem toţi românii. Dacă unul este mai retardat nu trebuie să intrăm şi restul în aceeaşi oală. Aşa şi cu rromi. Ar trebui să lase deoparte atitudinea asta de victime că a cam trecut timpul Holocaustului şi sunt multi români care mor de foame la porţile palatelor cât 2 şcoli ale unor bulibaşi rromi.
Plus că sunt curioasă dacă aceeaşi Alianţă Civică a Rromilor s-a sesizat şi în legătură cu deportarea rromilor din Franţa şi ce idei mai au. Dar o să mă documentez şi o să dezvolt despre asta :)
Între timp "White and proud", fraţilor!!!!

8 comentarii:

  1. In primul rand vreau sa te trag pe tine de urechi, my sunshine!
    Te rog eu mult, sa nu mai folosesti apelativul de "rrom" atunci cand te referi la aceasta etnie.
    Respectivul apelativ a aparut prima data la Conferinta Internationala a Tiganilor de la Londra din 1971. Cel care a propus-o a fost Ion Cioaba. Acest apelativ nu ii reprezinta si ne aduce grave prejudicii , noua romanilor.
    Te rog mult sa folosesti termenul "tigan", cand e vorba de ei.
    Referindu-ma la aceasta problema, totul pleaca de la perioada imedit post revolutionara.
    Daca nu stiai, Ion Iliescu este var cu Cioaba, ceea ce il face si mai nenorocit. Cel mai nenorocit din istoria Romaniei.
    Imediat dupa lovitura de stat din 1989, Iliescu a scos in fata aceasta etnie, care inca nu avea 100 de ani de cand fusese scoasa de sub sclavie si a inceput sa mizeze pe ajutorul lor. Cu ajutorul lor, acest nenorocit a castigat alegeri.
    Au urmat despagubiri in numele tiganilor si foarte multi bani, daca nu toti, veniti de la UE pentru scolarizarea tiganilor si integrarea lor, s-au dus la Iliescu, Cioaba si prelungirea lor in mass media, marele demagog Madalin Voicu.
    In momentul de fata, am ajuns la punctul in care suntem identificati cu acesti minoritari, tocmai din cauza apropierii de nume. Acesta este si unul dintre motivele pentru care Romania a trecut la prescurtarea de tara ROU si nu a mai ramas la ROM.
    O sa iti atasez si o petitie care se refera la acest lucru :

    http://www.petitiononline.com/qd3xx666/petition.html

    precum si un proiect de lege al unui deputat PDL, Adrian Gurzau, un clujean tanar:

    http://www.ziare.com/social/rromi/un-deputat-pd-l-vrea-sa-se-interzica-denumirea-de-rrom-1037280

    In ceea ce priveste problema cu Cheloo, vreau sa ma alatur si eu lui si sa spun cu mana pe inima si cu sufletul curat : MA PIS PE EMANCIPAREA VOASTRA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bai cioara e cioara ce draq atatea alintaturi cu tigani cu rromi :))

      Ștergere
  2. Degeaba e zis, trebuie sa luam si atitudine!
    A-T-I-T-U-D-I-N-E! Asta ne lipseste.
    Asa nu se mai poate. Zicea si Cedrea odata: "Nu exista intelegere intre oameni si lei".
    Eu nu as spune lei ci cra.

    RăspundețiȘtergere
  3. Luam atitudine dar nu asa !Pana la urma nu trebuie sa instigam oamenii sa ia atitudine intr-un mod violent. Trebuie sa ne intelegem cumva ca doar asta e diferenta intre noi si animale!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand vine vorba de tigani imi trec prin cap o sumedenie de caracteristici negative. Nici n-as sti cu ce sa incep. Un lucru e cert: imaginea Romaniei a fost deja compromisa si nu vad un viitor mai bun pentru aceasta tara. Sudul Romaniei: zona Bucuresti, Ilfov, Calarasi, Olt, Teleorman, Dolj e deja al lor. Controleaza absolut tot! Spun aceste lucruri deoarece am avut "deosebita placere" de-a lucra 3 luni de zile intr-o comuna din judetul Calarasi, lucru care mi-a aratat ca Romania a devenit a lor, din sclavii acestor locuri( sec XVIII-XX) au devenit boeiri! Singura zona a Romaniei unde mai exista inca speranta este Transilvania!

    RăspundețiȘtergere
  5. animalele sint mai destepte decat oamenii si au sentimente;)

    RăspundețiȘtergere
  6. nu mai jigniti animalele comparandu le cu oamenii;)

    RăspundețiȘtergere