"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




marți, 13 decembrie 2011

Superstiţii

Oamenii adesea inventează te miri ce chestii, ori din lipsă de ocupaţie ori de amuzament. Din punctul meu de vedere aşa au fost inventate şi superstiliile: de unii cu spiritul umorului destul de dezvoltat pentru alţii lipsiţi de ocupaţie. Tre să fii un pic sărit dacă ţi-ai uitat ceva important acasa să nu te mai întorci că o să-ţi meargă prost. N-o să-ţi meargă mai prost dacă ţi-ai uitat umbrela pe ploaie şi nu te-ntorci după ea?
Azi marţi 13. Dumnezeule!Trei ceasuri rele... A ieşit cineva de pe planeta asta afară din casă în afară de Chuck Norris? Nu cred!!!!

Nu ştiu alţii cum or fi dar poporul român are la superstiţii încât am defrişa jumătate din pădurile aflate în administraţia Udrea (nu că ar fi mai bine valorificate oricum...) pentru a le scrie. Spiritul meu de româncă ironico-amuzantă mă face să vă prezint unele din acestea într-o altă variantă

Stai pe colţul mesei - nu te mai măriţi!

Te-a măturat cineva peste picioare - nu te mai măriţi!

Ai grijă cum respiri că...s-ar putea să nu te mai măriţi

S-a vărsat sarea – o să te cerţi!

S-a vărsat zahărul – o să te împaci!

S-a vărsat cocaina – o să ai halucinaţii şi vedenii fantasmagorice!

Vi se zbate ochiul – vrea să scape!


V-a căzut săpunul – se va întâmpla ceva neaşteptat..
Coşi un nasture cu haina pe tine - OMG, ţi-ai cusut mintea! (deci aşa se explică :-? Păi 70 % din români au mintea cusută pe undeva atunci...Ştia ea bunica ce m-a învăţat! Era chiar un sociolog...)

Rândunelele zboară foarte jos – va fi ploaie!

Văcuţele zboară foarte jos – s-a vărsat cocaina...


A plesnit oglinda – O să ţi se întâmple ceva rău.


A plesnit oglinda şi ai mai trecut şi pe sub o scară (de unde scară :-?? ) -
Adăposteşte-te mai bine.

A plesnit elasticul de la chiloţi – o să ţi se întâmple o ruşine mare sau o ruşine mică (depinde de mărimea chiloţilor!)

A plesnit prezervativul – mai bine plesnea oglinda!

A trecut pisica neagră prin faţă – aştepţi să ţi plesnească prezervativul,
dorindu-ţă ca mai bine să fi plesnit oglinda. (Dar dacă trece o pisică neagră cu un trifoi cu patru foi în gură sau o potcoavă la gât? Se anulează? :)) )


A căzut o stea – până şi stelele se împiedică, pune-ţi o dorinţă (probabil una care are legătură cu vreun prezervativ plesnit...)
Ai vărsat cafeaua - vei primi bani!

Ai visat ţigani - vei primi bani!

Îţi laşi geanta pe podea - vei pierde bani!

Te mănâncă palma dreaptă - vei da bani!
Rezultă că cele patru se anulează, rezultă că...visezi doar bani!

Te duci la nuntă şi eşti a 3-a oară domnişoară de onoare - Ia-ţi adio de la măritat!

Îi faci cadou iubitului/iubitei un cuţit - dragostea voastră se va sfârşi (Cum să faci cadou un cuţit? Şi dacă tot îl faci cadou e logic că s-ar putea să se sfârşească...tragic!)

Te mănâncă palma stângă – o să primeşti bani, şi o să te mănânce nasul.

Te mănâncă palma dreaptă – mai bine vezi un dermatolog decât să visezi bani...

Te mănâncă nasul – vei da chef, dacă te-a mâncat palma stângă.

Te mănâncă fundul – o să ţi se întâmple o aventură

Te mănâncă... altceva – Du-te şi caută mai repede doctorul ăla!

Nu ţi s-a deschis paraşuta – te-a mâncat în fund, mai ales că ţi-a crăpat şi oglinda...

Te întâlneşti cu coşarul – ai băut la crâşmă până la 3 dimineaţa...


Te întâlneşti cu o gravidă – acum chiar că te bucuri că nu ţi-a plesnit
prezervativul!



Un lucru trebuie să apreciezi la români: creativitatea, frate! Despre superstiţiile de nuntă nici nu mă apuc să vorbesc pentru că ar trebui să încep cu Superstiţii de nuntă Vol I, Superstiţii de nuntă Vol II, Superstiţii de nuntă Vol Z etc.etc. Oricum ar fi ai putea da vina pe o superstiţie dacă nu o să mergă căsătoria - gen ai făcut nunta în mai, ai avut sandale la nuntă şi ţi s-a "scurs norocul printre degete" (deci norocul stă în degetele de la picioare :-?? Hmmm...interesant!) sau te-a văzut îmbrăcată în mireasă înainte de nuntă. Probabil că până şi unele divorţuri au astfel de temeiuri...Mda!

Vă urez un marţi 13 fără evenimente neplăcute, fără pisici negre, scări, praguri călcate, despărţiri sau oglinzi plesnite. Să sperăm că o să supravieţuim :D Enjoy!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu