"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




miercuri, 22 septembrie 2010

Şoferi cu opt clase

Presupun că unii dintre voi au permis de conducere, iar pentru respectivul permis au citit la un moment dat codul rutier, au mai învăţat indicatoarele şi toate cele. Eu ştiu asta din experienţă :) Ceea ce nu ştiam şi cred că nici voi, e că până în 2006 cine vroia să-şi ia permisul trebuia sa aibă 4 clase, atât! Din 2006 cică această reglementare a fost înlăturată pentru a ne alinia normelor UE. Doar că aleşii noştri au uitat că ţările civilizate nu prea mai au analfabeţi, spre deosebire de România, unde ONG-urile înaintează cifre de peste 500.000 de oameni.
Şi ca să vedeţi cât învaţă un şofer în România follow the link:

http://www.youtube.com/watch?v=WR4bv2JydTc

Poate l-au nimerit pentru că era din Argeş iar dacă nu ştiaţi ceea ce toţi ceilalţi şoferi ştiu, şoferii din Argeş sunt cei mai proşti - iar din câte am văzut nu numai la volan. Om la 50 de ani şi să nu fie în stare să scrie o propoziţie sau să recunoască un indicator sub care şi scrie ce reprezintă în condiţiile în care e şofer profesionist, mi se pare patetic pentru noi toţi, atât timp cât zice că a luat permisul pe merit.
Cică poliţia nu are cum să-i reţină permisul de conducere chiar dacă sunt conştienţi de pericolul pe care îl reprezintă, pentru că nu există nicio prevedere legala pentru aşa ceva. Poi, dar era şi normal că doar suntem în România ţara în care batem pietonii pe trecere, trecem peste ei cu maşina şi mai dăm şi înm marşalier, mâncăm seminţe la semafor şi scuipăm pe geam în ritmuri de manea şi etc.etc.
Dar nu vă impacientaţi aleşii noştri vor să schimbe legislaţia şi vor şoferii alfabetizaţi la volan. Atât de alfabetizaţi cât pot să devină până în clasa a...8-a!
Vă daţi seama ce evoluţie nu?!
Vecinii unguri au aprobat şi ei o lege asemănătoare în luna mai.La noi, proiectul a trecut de Comisa Juridică a Senatului. Mai trebuie să treacă însă de plen şi de Camera Deputaţilor, ca să vedeţi că birocraţia asta în România mai face şi victime!
Între timp ca la noi la nimenea!
Aveţi grijă cum vă descurcaţi în jungla asta de giboni, unde ideea e să supravieţuim nu să evoluăm, şi să vă feriţi de şoferi de genul, citez: "Pietonul nu ştia în ce direcţie să se îndrepte aşa că l-am călcat" pentru că trăim în România şi orice e posibil!

3 comentarii:

  1. la ce soferi sunt in Romania, nici nu ma mir de cele scrise mai sus :) Iar legat de lege....pot pune conditia de a avea doctoratul...asta nu inseamna ca vom avea civilizati pe sosele... ar trebui sa functioneze mult mai bine testele premergatoare admiterii intr-o scoala de soferi! Multi au probleme serioase la mansarda. Felicitari pentru post!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc:) Da, e foarte adevarat! Totusi eu zic ca educatia schimba ceva, dar cum la noi e o republica bananiera nu putem sa ne asteptam la mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  3. Educatie la volan?:D E imposibil:D Noi ne grabim :)) Am vazut zilele trecute cum un sofer, a snopit in bataie un pieton..... Din nou...si din nou in Craiova! :) E greu sa ceri ceva...acolo unde nu e....Pana si Dumnezeu a renuntat sa mai ceara ceva acolo unde nu exista! Salutari si numai bine!

    RăspundețiȘtergere