"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




sâmbătă, 18 septembrie 2010

Pe ce se mai aruncă banii în guvernarea asta

Aruncând câte o privire când pe la ştiri când pe net despre ce lucruri impresionante se întâmplă în Românica noastră am dat peste numeroase ştiri cu noi achiziţii ale României într-o perioadă aşa cum afirmă iluştrii noştrii conducători de mare criză.
În ţara austerităţii duse la absurd, unde zeci de categorii sociale sunt afectate de politicile nesăbuite ale guvernului Băsescu-Boc, există totuşi instituţii şi persoane care trăiesc bine.



De pildă în plină criză economică, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a decis să cheltuie nu mai puţin de 42 milioane de lei pentru a realiza un portal de informaţii despre localităţile româneşti. Banii vor fi cheltuiţi, conform contractului, pentru servicii de întreţinere a sistemelor, întreţinerea echipamentului de reţea de date, servicii de dezvoltare de software pentru reţele, internet şi intranet, servicii de dezvoltare de software pentru gestionarea proiectelor, precum şi pentru servicii de dezvoltare de software IT.
Alt exemplu ar fi STS-ul care trăieşte bine! Trăieşte bine pentru că lucrează (sau ascultă, că e totuna) bine. Iar pentru asta se cheltuiesc sume uriaşe. Cotidianul a arătat de mai multe ori în acest an cum aruncă STS milioane de euro pe maşini cu dotări speciale, echipamente radio etc. Iată că serviciul condus de nervosul general Marcel Opriş nu se sinchiseşte de dezvăluirile presei şi continuă dezmăţul achiziţiilor publice.Miercuri, STS (UM 0328 Bucureşti) a publicat în sistemul electronic de achiziţii publice anunţul de atribuire (nr.91066/15.09.2010) al unui contract pentru cumpărarea de "echipamente radio cu microunde, echipamente punct-multipunct LMDS", în valoare de 1.217.148 lei (circa 300.000 euro). Echipamentul achiziţionat de STS se numeşete în literatura de specialitate LDMS - Local Multipoint Distribution Service - şi este o tehnologie dezvoltată pentru a permite conectarea utilizatorilor la aceste tipuri de servicii, folosind tehnica de transmisie pe microunde. Această tehnologie foloseşte comunicaţia punct-multipunct, cu ajutorul căreia o celulă acoperă mai mulţi utilizatori conectaţi la serviciu. Limita de acoperire a unei celule este de aproximativ 5 km. Pe scurt, e vorba despre echipamente pentru tras cu urechea (ocupaţia preferată a conducătorilor Republicii Cătuşelor România) şi pentru transmiterea mai facilă a datelor respective.Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a înţeles pe dos îndemnul cu strângerea curelei şi nu are nicio problemă în a arunca milioane de euro pe cele mai sofisticate echipamente de ascultare, interceptare etc.
Şi ce dacă, vor spune unii! Desigur, atunci când e vorba despre satisfacerea dorinţelor preşedintelui României, acest Big Brother naţional care vrea să asculte şi să ştie tot ce mişcă în ţară, nu mai e austeritate bugetară. Aia e numai pentru bugetari, pensionari, întreprinzători neportocalii şi restul categoriilor nealiniate. Dar asta e, la toţi ne e greu dar după cum se vede nu la toţi la fel!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu