Cea de importanţă relevantă pentru noi ca şi români, şi ca şi cetăţeni de drept ai acestei ţări, este aceea cum că avem un surplus de poliţişti, de jandarmi şi de pompieri, de care vrem nu vrem trebuie să scăpăm.
Potrivit surselor deschise , din aparatul central vor fi restructurate 212 posturi, din care 170 ocupate. Din acestea, 18 posturi sunt de conducere. Din IGPR vor fi restructurate aproape 2.400 de posturi, din care aproape 1.400 posturi ocupate. Jandarmeria va restructura 3.500 de posturi, dintre care 2.200 încadrate. La Poliţia de Frontieră vor dispărea 2.200 de posturi, dintre care 1.900 încadrate. Şi Pompierii vor rămâne fără 4.800 de posturi, dar concret vor fi disponibilizaţi 2.100 de pompieri. Dacă facem un calcul matematic în total vor fi disponibilizaţi 7770 de angajaţi ai acestor structuri.
Traian Igaş, Ministrul de Interne, se plânge că mai mult de 80% din banii instituţiei se duc pe salarii şi sporuri. Aşa că în următoarele zile poliţiştii vor afla exact cine va pleca şi cine va rămâne. "Categoric vrem să păstrăm oameni în stradă pentru ordinea şi siguranţa publică. În momentul de faţa avem un surplus pe care vrem, nu vrem trebuie să-l eliminăm şi apoi ordinea şi siguranţa publică din România nu va avea de suferit". Deci...avem un surplus de poliţişti, jandarmi şi pompieri. Hmmm...Interesant! Se poate ca ăia de se proptesc în mijlocul intersecţiei şi mai degrabă încurcă circulaţia decât să fluidizeze traficul, să fie cam mulţi. Acum, unii dintre ei nici nu sunt foarte bine pregătiţi, pe sistemul "Ca românu nu-i niciunu, unde-s mulţi putea fi unu! " Însă mi se pare o aberaţie totală, ca şi ministru să afirmi că ai un surplus de poliţişti, jandarmi şi pompieri ca să-ţi justifici disponibilizările. Dacă era un surplus, înseamnă că unii erau în plus deci nu aveau ce să facă la muncă iar statul îi plătea degeaba. Înseamnă că statul le-a făcut o favoare, nu, că i-a plătit atâta timp pentru nimic? Deci mulţumiţi-le, fraţilor, nu protestaţi!!
Ei, în realitate, chiar dacă pregătirea multor dintre aceşti poliţişti şi jandarmi lasă de dorit, e absolut necesar să se asigure starea aceea de protejare a populaţiei, aşa cum prevede şi Constituţia, aşa cum e prevăzut şi în Strategia Naţională de Securitate la ceea ce sunt categorizate a fi interesele naţionale. Securitatea Naţională vizează apărarea naţională, siguranţa naţională şi ordinea publică. Îmi pare că unele din acestea au de suferit în momentul de faţă...Ce siguranţă să mai ai? Scapă cine poate!!!
După ce că le-a tăiat din salarii, acum îi mai şi disponibilizează, nu e de mirare că se practică mita. Cred că mai au un pic şi o legalizează. Nu m-ar mira!
Vorbind din punctul de vedere al pregătirii, instruirii şi al muncii implicate, parcă de câţiva poliţişti sau jandarmi ne mai putem lipsi, dar de pompieri? Pompierii din câte ştiu eu, sunt pregătiţi pentru acţiuni diverse de la stingere a incendiilor, salvarea vieţiilor, până la diverse intervenţii. Mie una, mi se par a fi cei mai bine pregătiţi, iar dacă disponibilizezi 2100 de pompieri...deja devine serios!
Acum ce o fi, o fi, însă constat cu groază că la noi un tip care apasă pe un buton să se ridice o barieră într-o parcare e mai bine plătit decât un debutant în învăţământ; că în curând o să avem un minus de medici; şi probabil acum şi ordinea şi siguranţa publică vor avea şi ele de suferit. În mod sigur avem un surplus de comunculi, de pitzipoance şi de idioţi!
Deja e o aventură să trăieşti în România!
Şi dacă tot ne-aventurăm, ajungem în epoca cnezatelor şi voievodatelor, dar ale lui Boc :)) Cică Guvernul nostru fantastic a propus reorganizarea teritorială a ţării în 8 judeţe mari şi late. Motivul? Atragerea fondurilor europene. Şi acum să vezi baronii locali la putere! Şi să-i vezi şi pe unguri, care îşi vor propriul voievodat! Ţara arde şi ungurii caută pieptănul...
Pfoaaa...Ne întoarcem la rădăcini, observ. Interese peste interese, iar singurul care stă şi suferă: poporul român! De-asta nu ne numărăm în topul celor mai fericiţi oameni, şi nici nu ne vom număra prea curând... De-asta aspir spre o viaţă în Danemarca, Norvegia sau Canada...De-asta trebuia să mă facă mama şi pe mine dealer sau evreu...:-<
P.S.
Bush , Băsescu şi Putin se duc la Dumnezeu să îl întrebe peste cât timp poporul lor va fi fericit. Primul s-a dus Bush şi îi zice lui Dumnezeu:
-Doamne ,peste cât timp poporul meu va fi fericit?
Dumnezeu răspunde :
-Peste 10-15 ani.
Bush se apucă de plâns , Dumnezeu îl întreabă de ce, la care Bush răspunde:
- Pentru că peste atâta timp eu voi fi bătrân şi nu o să mă pot bucura alături de el.
Acum era rândul lui Putin. Dumnezeu îi spune că peste 50 de ani la care Putin se apucă şi el de plâns. Dumnezeu îl întreabă de ce plânge la care el răspunde:
-Peste 50 de ani eu voi fi mort şi nu o să mă pot bucura alături de poporul meu.
Acum vine Băsescu .
-Doamne , peste cât timp poporul meu va fi fericit?
Dumnezeu se apucă de plâns iar Băsescu îl întreabă de ce plânge. Dumnezeu răspunde:
-Pentru că atunci când poporul tău o să fie fericit eu nu o să mă pot bucura alături de tine!
Organigrama aparatului central din MAI are in componenta nu mai putin de 20 de Directii generale, fiecare condusa de un director general si 2 directori generali adj. Structura piramidala coboara apoi la directori, sefi de servicii, sefi de birouri.
RăspundețiȘtergereacelasi minister are in subordine 8 Agentii/Autoritati.
Urmeaza , fireste, structurile subordonate in numar de 18, printre care se numara Politia Romana, Politia de Frontiera si Jandarmeria.
Nr total de angajati MAI se cifreaza undeva la 150 de mii.
Reforma acestui colos incepe si se termina cu lucratorii de politie, pompieri si jandarmi.
Pastram intact personalul DGIPI, DGA, Directiei Culturale, Directiei de Management Operational, Directiei Resurse Umane, Directiei Logistica, Relatii internatioale, etc
Aparatul central al MAI numara cel putin 4-5 mii angajati, din care vor fi disponibilizati 170, restul vor ramane peste vara in birouri , bucurandu-se de aerul conditionat, platit de contribuabili.
Inceputul lunii iunie a debutat cu o noua scadere a salariilor politistilor, din motivele "bine explicate" de d-nul ministru Igas.
RăspundețiȘtergereIn aceeasi perioada bugetul SRI a fost majorat la Capitolul Cheltuieli salariale, cu suma de 4 milioane RON.
Pentru doritori, fideli actualului regim politic, se fac angajari la SRI si SPP.
Asistam, asadar, la intarirea securitatii regimului politic, in dauna securitatii poporului.
Performanta regimului comunist sta sa cada.
Securitatea va fi iarasi ce a fost si mai mult decat atat. Traiasca democratia !
Foarte bine spus!!!!
RăspundețiȘtergere