"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




marți, 10 aprilie 2012

Flori de primăvară: Lalele


E primăvară, natura se trezeşte la viaţă! Cu vremea stăm puţin mai rău dar sperăm spre vremuri mai însorite :D
Cu toate acestea dacă vreţi să aduceţi natura în case, lucraţi în învăţământ sau aveţi timp liber şi vreţi să-l petreceţi în mod creativ puteţi confecţiona singuri sau împreună cu cei mici (asta dacă aveţi :P) flori de primăvară utilizând de exemplu plasticul sub diverse forme :) Have a look!

Pentru a confecţiona lalele nu vă trebuie decât:
- nişte pahare de plastic,
- o foarfecă,
- un beţişor pentru frigărui,
- hârtie creponată de culoare verde,
- acuarele.
Timp de confecţionare: 5-10 minute.


Mod de confecţionare:
- se decupează paharul sub forma unor petale triunghiulare;



- beţişorul de frigăruie se înfăşoară cu hârtie creponată verde pentru a ţine loc de tulpină;


- se face o mică gaură în pahar pentru a intra beţişorul ca apoi să se treacă la pictatul paharului. Lalelele pot fi pictate într-o singură culoare sau puteţi opta pentru două culori - cum am făcut şi eu: roşu cu nuanţe de galben.




Pentru spirit estetic recomand pictura şi pe interiorul paharului. După 5-10 minute, în funcţie de dexteritate :P uitaţi ce a ieşit:







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu