"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




marți, 4 mai 2010

România - Brand de ţară

"Presa italiană, luată în colimator de hackerii români

Grupul de hackeri români autointitulat Romanian Nationl Security (Securitatea Naţională Română) a spart site-urile mai multor publicaţii din peninsulă.

Dacă luna trecută au căzut pradă publicaţia britanică, Daily Telegraph, şi cea franceză, Le Monde, de această dată, ţinta a fost presa italiană.

Mai multe site-uri aparţinând postului de televiziune RAI, dar şi publicaţiilor La Stampa şi Corriere della Sera au fost sparte, hackerii români afişând mai multe mesaje prin care condamnă atitudinea rasistă pe care aceastea o au faţă de comunitatea română din Italia.

Sub motto-ul "Vulturilor li se întâmplă să zboare mai jos decât găinile, dar găinile nu se vor ridica niciodată până la nori", hackerii români le-au transmis următorul mesaj italienilor:

"A venit vremea să ne strângem mâna într-un pumn şi să lovim fără milă, de câte ori va fi nevoie, pentru ca voi să culegeţi roadele minciunilor voastre. Promitem că nu veţi mai uita vreodată de România şi trecutul ei. Noi, urmaşii lui Traian şi Decebal, nu suntem o naţie de ţigani! Ne-am pierdut răbdarea şi, în numele românilor de pretutindeni, vă avertizăm că, dacă nu încetaţi să prezentaţi întregul nostru popor ca unul de ţigani, mai multe tricoloruri vor apărea şi vor flutura în faţa voastră, până când neadevărul va fi cunoscut şi scuzele cu care ne sunteţi datori vor fi cerute".

Atacul hackerilor români asupra publicaţiilor din presa europeană a început în luna aprilie, când a căzut pradă site-ul publicaţiei Daily Telegrah. Câteva zile mai târziu, iritaţi de gluma umoristului francez Johnatan Lambert, ei au atacat şi site-ul publicaţiei Le Monde."



Acesta este un articol publicat sâmbătă 1 mai în Evenimentul Zilei. Se pare că unii dintre noi au preluat frâiele politicii externe româneşti (asta dacă aveam una - practic pentru că teoretic există multe în România) cu forţa.
Sincer, şi poate că aici o să fiu blamată, eu una sunt 90% de acord cu ceea ce spun băieţii ăştia. Da, îmi dau seama că printr-o acţiune de acest gen xenofobia împotriva românilor de peste hotare e şi mai mult accentuată şi românii devin în ochii străinilor mai hoţi, mai cerşetori, mai, mai, mai... Dar până la urmă, e bine să ne dăm seama că măcar unora dintre români le pasă de felul cum sunt văzuţi. Cum altfel să arăte că le pasă?
Prin strategii de politică externă? :)) Există aşa ceva în cadrul politicii duse de România?
Suntem urmaşii lui Traian şi Decebal, ne mândrim cu oameni care au avut un loc semnificativ în istorie precum Ştefan Cel Mare, Mihai Viteazu, Carol I, literatură - Mihai Eminescu, Mircea Eliade, artă - Constantin Brâncuşi, Nicolae Grigorescu, sport - Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi, ş.a.m.d. Avem nume cu rezonaţă globală, o mulţime de oameni care au făcut o grămadă de lucruri impresionante. Trebuie să fim mândri că suntem români! E altceva să critici sistemul, care oricum nu face nimic să promoveze spiritul ăsta de mândrie naţională, şi altceva să încerci să le arăţi celorlalţi de ce eşti mândru că eşti român.
Ar trebui să milităm noi pentru asta! Să le arătăm străinilor că suntem o naţiune mândră, că populaţia nu e alcătuită din tigani şi nu salutăm cu "S'il vous plaît,monsieur!" când mergem în Franţa, că avem ce promova şi au ce învăţa de la noi.
E vital să ne construim un brand puternic, nu unul care să sublinieze că suntem ţigani cerşetori.
Trebuie să ne gândim serios la asta, înainte de a merge prin străinătate şi de a începe italieni, spaniolii, francezii şi mai ştiu eu ce naţie care se consideră buricul culturii politice, sociale, etc. să te privească cu dispreţ fără a te cunoaşte, doar pentru că te-ai născut român.
Tu eşti mândru că eşti român?
Reflecteză la asta;)
O zi frumoasă în continuare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu