"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




joi, 20 mai 2010

Cum ai trăi într-o închisoare austriacă?

În timp ce mii dintre noi se zbat să protesteze pentru mărirea sau măcar pentru menţinerea salariilor pe care le primesc, indemnizaţii sau ajutoare sociale, în timp ce statele lumii se îndatorează la FMI, UE sau alte organizaţii pentru a depăşi crize economică, în timp ce la toţi ne e greu, unii dintre noi cu o conştiinţă nu chiar aşa de curată trăiesc mult mai bine decât restul.
Ma refer aici la deţinuţii închişi în Austria. La toţi ne-o fi greu dar nu la toţi la fel. De ce spun asta? Veţi vedea!
Austria este una dintre ţările în care rata furturilor a crescut exponenţial, ajungând să fie cu 40% mai mare decât în Statele Unite ale Americii. De ce? Poate pentru că închisorile din Austria sunt cu adevărat grozave!
De exemplu în Centrul de Justiţie Leoben, din Styria (Austria) deţinuţii beneficiază de sală de sport, de fitness, de natură, de camere cojugale deosebit de comfortabile, şi de...multe altele. Uşor de spus dar când arată aşa:


























Nu, n-am luat poze de pe net cu săli de sport sau de fitness sau de şedinţe, locul ăsta chiar aşa e. Zii că nu începi să te gândeşti serios să devii infractor în Austria decât bugetar în România?
Bineînţeles, cum toate chestiile au o chichiţă pe undeva eşti nevoit să fii pus faţă-n faţă cu eul tău interior, să te gândeşti de ce ai furat vreun Rolex sau de ce ai intrat prin efracţie în vreun magazin, dar cred că se merită o oră, două pe zi să te prefaci că îţi pasă având în vedere că după-masă poţi să stai la un poker la colegul în celulă, la un baschet cu băieţii, să te duci la sală sau să te uiţi în camera de zi la "Piraţii din Caraibe" pe o plasmă cu diagonala de 127 de cm.
Cu toate astea e cam greu să-ţi găseşti un loc acolo fiind "rezervat" pentru cei 205 norocoşi deţinuţi care au reuşit să prindă un loc în acest rai al penitenciarelor. În orice caz dacă vreţi să mergeţi la închisoare, alegeţi Austria!Se merită :))
Dacă acum plănuiţi ceva prin domeniul ăsta să mă anunţaţi, mi-ar plăcea să fac o vizită acolo, nu în camera conjugală desigur, doar să văd cum arată din interior:)))
Însă până să ajungem pe-akolo, chiar şi în vizită, trebuie să ne resemnăm cu banala noastră libertate :D
O zi bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu