"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




luni, 17 mai 2010

"Golanii" dintre noi

Nu ştiu dacă mulţi dintre noi ştim ce s-a întâmplat între 13-15 iunie 1990 în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Probabil că nu. Eu una aveam 1 an de zile iar politica nu reprezenta un domeniu de interes la momentul respectiv nici pentru mine, nici pentru ai mei pentru că nu erau, nici studeţi, nici mineri, cu toate că nu e nevoie de asta pentru a cunoaşte şi a analiza trecutul minunatei noastre ţări.
În 13-15 iunie 1990 o mână de intelectuali a avut curajul de a se ridica împotriva sistemului perioadei respective, sistem pentru a scăpa ţara de pericolul comunist şi care dorea instaurarea unei democraţii veritabile. Vă reamintesc că în acea perioadă domnul Ion Iliescu era preşedinte al ţării.



Aceşti intelectuali au fost catalogaţi huligani şi golani, cărora li s-a răspuns democratic cu bâte şi răngi venite din partea minerilor care considerau că fac dreptate. Bătrâni, tineri, copii, femei, mame cu copii de mână, oricine era îmbrăcat în blugi, ochelari sau păr lung se încadra în portretul robot.



Distinsul preşedinte la ora respectivă cerea curăţarea Pieţii Universităţii de vandali, golani, huligani lăsând această sarcină pe umerii minerilor, chemaţi să facă ordine.



E uimitor să vezi oameni care protestează în Piaţa Universităţii cu etichete pe care scrie "Golan adaptat" cântând "Noi de-aicea nu plecăm acasă Până n-o să câştigăm libertatea noastră". Sună asta a faşcism? Sincer mie mi se pare că discursurile preşedintelui aveau mai degrabă caracter faşcist, instigau la violenţă. Iar forţele de ordine erau...de fapt nu erau sau dacă erau interveneau după ce minerii îşi făceau treaba pentru a-l aresta tot pe cel care zăcea în balta de sânge. Democratic nu?Au existat peste 1300 de arestaţi, 746 de răniţi, iar oficial 7 morţi. Neoficial numărul se ridică la peste 200 de morţi între 13-15 iunie.



"S-a procedat de o maniera foarte, foarte civilizată".
Ion Iliescu, ex-preşedinte al Romaniei

Serios? Priviţi imaginile. Eu una consider că sunt cutremurătoare...

http://www.youtube.com/watch?v=GCzK-8WjeXw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=G2SQ8hn1lWo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=28frNfd9VNU&feature=related

http://www.trilulilu.ro/maric2007/377aa49e5e4fe2










"Imnul golanilor", "Imnul GID", "Nopţi" sau "Noi, nu" sunt balade clare ale libertăţii unor oameni care au avut curajul să lupte, să se ridice să-şi proclame acel spirit naţional de care vorbea însuşi preşedintele ţării, care au fost asaltaţi de o cohortă de oameni needucaţi, manipulaţi şi probabil ameţiţi destul de bine înainte.



Asta a fost mineriada din 13-15 iunie 1990. Incredibil e că la mai mult de 20 de ani de-atunci tot un social-democrat de această dată fiind vorba de Victor Ponta afirmă oficial că minerii au fost cei care au ajutat la instaurarea şi concretizarea democraţiei în România.
Poftim???? Cum adică minerii au instaurat democraţia în România? Oamenii aia de protestau la Universitate pentru ce luptau? Au murit în zadar? Se pare că da, acum săracii se răsucesc în mormânt.
Asta e România...Asta e România şi 20 de ani mai târziu...Asta va fi România şi în 20 de ani de-acum...Un scenariu sumbru, care sper să nu se realizeze dar este destul de probabil cu lideri care consideră multe din luptele pentru ideologii comportamente deviante fiind necesară înăbuşirea prin forţă...

3 comentarii:

  1. Romania plateste acum nota de plata pentru evenimentele de acum 20 de ani. Chiar si dupa aceste intamplari sinistre din '90, in '92 romanii l-au ales tot pe Ion Iliescu. O parte din romani, si din pacate cea mai mare, isi merita soarta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu toate ca mi-e greu sa accept, nu pot sa nu-ti dau dreptate! Unii dintre noi chiar isi merita soarta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot caut poza cu "Nu vom uitat si ni vom ierta'' intr-un format mai mare. Ma poti ajuta ? :D

    RăspundețiȘtergere