"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




miercuri, 18 mai 2011

Pericolul maghiar: nesimţire versus neputinţă, amintire versus uitare

Titlul postării este fraza cu care începe un articol de pe Ziare.com al lui Cristian Mihai Chis, din 14 martie 2011, care la două luni distanţă este la fel de adevărat şi sunt sigură că va mai fi şi peste încă 2, 3, 5, 9 luni.
UDMR-ul vuieşte mai nou din cauza legii Giurgiu. Legea Giurgiu pentru cei care nu ştiu reprezintă propunerea legislativă a deputatului Mircia Giurgiu potrivit căreia se elimină din Legea educaţiei prevederea privind obligativitatea predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor naţionale.

‘’În România, cel mai des, potrivit statisticilor, se întâlneşte discriminarea faţă de populaţia de etnie romă şi cea maghiară. Avînd statut de minorităţi şi datorită contextului istoric, s-au format până în prezent anumite atitudini negative faţă de unii din membrii acestor comunităţi. Însă acest lucru, discriminarea, este valabil şi pentru populaţia românească care trăieşte în localităţi unde este minoritară. În vederea asigurării principiului echităţii, elevii români au dreptul de a învăţa în localitatea de domiciliu în limba română, la fel cum colegii lor de alte etnii au acest drept. Indiferent de efectivul de elevi, trebuie să se înfiinţeze clase pentru elevii români în localităţile unde aceştia sînt minoritari. La fel se practică şi pentru minorităţile de altă etnie’’, a declarat deputatul Mircia Giurgiu.

"Faptul că a trecut o astfel de iniţitivă demagogică şi ultranaţionalistă prin Camera Deputaţilor în mod tacit dovedeşte însă defecţiunile coaliţiei, şi anume că nu reuşim să avem majoritate nici pentru adoptarea unei legi, nici pentru respingerea unor proiecte proaste", a spus senatorul UDMR, vicepremierul Marko Bela.

Ce-a spus? Iniţiativă demagogică şi ultranaţionalistă? Mie una, cu riscul de a părea xenofobă, ceea ce nu sunt, doar că nu suport pretenţiile pe care ungurii le au într-o ţară în care mi se pare că sunt îngrădite într-o foarte mică măsură drepturile minorităţilor - şi nu mă refer în mod special la unguri. Dacă aţi străbătut vreodată Transilvania, Harghita, Covasna, Tg. Mureş în mod special, atunci aţi beneficiat de ospitalitatea impresionantă a ungurilor.
Nu trebuie să generalizăm, corect! Însă, ceea ce mă enervează la culme sunt pretenţiile pe care aceştia le au.
Nu mi se pare ultranaţionalism sau vreo aberaţie ce a spus românul ăsta întreg la minte! Suntem nişte incapabili noi că nu ştim să ne impunem şi nu ne afirmăm naţionalismul. Ar trebui să fim mândri frate că suntem români. Dacă nici noi nu ţinem cu noi, atunci cine? La 1 Decembrie abia mai vezi câte un steag arborat pe ici pe colo şi pe 15 martie îi vezi pe unguri că se umflă în pene....

Ameninţă că dacă legea va trece şi de Senat vor părăsi coaliţia. Păi să le punem şi covorul roşu! Să iasă în stil mare!

"Este un semnal foarte prost, un semnal foarte negativ pentru colegii noştri care de fiecare dată (...) când e vorba de reciprocitate şi când e vorba de un proiect care pe noi ne afectează dispar. Din acest punct de vedere noi vom discuta în grupurile parlamentare şi este un semnal extrem de prost, care foarte repede trebuie discutat în Coaliţie. Trebuie reglat, corectat, ca să nu afectăm Coaliţia. Dacă nu vrem, atunci nu va mai exista Coaliţia, nu va exista majoritate, nu va exista disciplină, iar niciun proiect pentru Coaliţie, pentru Guvern nu va mai trece", a afirmat Kelemen Hunor.
Hai mah nu mă înebuni?! Mi se pare că pe scena politică sunt muuult prea răsfăţaţi să zic aşa... De nu îi pupă ... PDL-iştii...


"Uniunea Democrată a Maghiarilor din România nu a venit la guvernare doar pentru Legea Educaţiei, ci au alte interese, care o să-i ţină la putere" susţine deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu. Cine e atât de încuiat să nu-şi dea seama de asta? Cum să ai încredere în unguri care guvernează în România? Avem un ungur ministru al Sănătăţii! WTF!!!!

Ce spune Mircia Giurgiu "...să înveţe istoria şi geografia ar fi un respect pentru statul în care trăiesc", ce îi răspunde Gyorgy Frunda:"Ceea ce spuneţi este jignitor!" Ce? Jignitor? Şi bineînţeles a început cu vechea placă "Am fost discriminaţi 50 de ani...".

Toată lumea respectă naţiunea maghiară, dar nu există contrarespect! Nici măcar memorie colectivă demnă de-a fi luată în seamă.


Ok, ne purtăm cu mănuşi, nu facem nimic ca să-i deranjăm, să nu fim acuzaţi, doar au o mare suferinţă. Am impresia că si daca le-ar da românii ce visează (politicienii maghiari neagă faptul că s-ar mai gândi la anexări, dar comemorează 1 Decembrie şi plâng de nervi în 15 martie, că n-a ieşit figura), tot ar fi nemângâiaţi.
Angoasa vine din străfunduri, probabil n-au avut aer condiţionat la cai, şi de-atunci tot miaună, parca ar fi un popor de mâţe. Un popor care se victimizează şi care invocă naţionalismul, mai rău ultranaţionalismul atunci când ceva nu le convine!
Ruşine! Ruşine! Ruşine!



P.S.
Un român şi un ungur se duc la pescuit, la acelaşi lac dar locuri diferite. După ceva vreme li se încurcă undiţele şi prind peştişorul de aur.
-Lăsaţi-mă înapoi şi vă îndeplinesc la fiecare câte o dorinţă.
Primul începe ungurul:
-Peştisorule cunoşti Marele Zid Chinezesc?
-Da
-Mută toţi ungurii în Ungaria şi ia-l şi înconjoară Ungaria ca nici o *** de român să nu mai intre.
Ia peştisorul zidul şi imediat inconjoară toată Ungaria.
Vine rândul românului.
-Peştisorule, toţi ungurii sunt în Ungaria?
- Da.
- Peştisorule, Marele Zid Chinezesc are ferestre?
-Nu.
-Are uşi?
-Nu.
-Atunci umple-l cu apă!

4 comentarii:

  1. Din pacate,noi romanii primim ce meritam si asta numai datorita nepasarii fata de tara,indolentei cu care reusim sa ne tratam viitorul.Rezultatele s-au vazut la alegeri si continua sa vina peste noi tot soiul de legi si asumari,menite sa transforme neamul acesta intr-un trib de nomazi apatrizi.Sustinem ca ne este rusine a fi romani,dar nu facem nimic sa stergem lacrima celor ce se lasa uitati de istoria ce curand se va preda "doar" in limba maghiara.Limba romana se va declara singura moarta,inlocuita fiind de limba trandy si fancy,anglostalcita,de limba rromano-manelista cu iz proaspat,academicUitam ca nationalism nu inseamna intoleranta fata de etniile conlocuitoare ci intoleranta fata de tradarea de tara,traditie si limba.Eu unul sunt nationalist practicant,traind cu speranta renasterii patriotismului adus in derizoriu de un regim mumificat,regim ce ne bantuie viata si azi prin reprezentantii sai deveniti neocapitalisti de dreapta cand e vorba de stat si comunisti habotnici cand e vorba de afacerile lor.
    Traiasca Ungaria mare,dar la ea acasa !

    RăspundețiȘtergere
  2. "Uitam ca nationalism nu inseamna intoleranta fata de etniile conlocuitoare ci intoleranta fata de tradarea de tara,traditie si limba." Ai foarte mare dreptate aici! Daca nici noi nu facem ceva sa ne promovam, nu credem in noi, cum sa avem pretentia de la alte popoare sa ne ia in considerare?
    Mie mi-e ciuda ca nu facem nimic in privinta asta! Toata lumea sta si critica si analizeaza si o gramada de blablablauri dar se face ceva concret o data pe an si cateodata ne sare. Eu una sunt nationalista=imi iubesc tara, ii citesc si respect istoria, si imi pare rau ca acum traim intr-o Romanie pupincurista! Noi vrem respect ca si natiune, ungurii invocand discriminarea etnica acolo unde nu e potrivita ne calca in picioare si ultimele farame de respect!

    RăspundețiȘtergere
  3. Faptul ca,macar in zona asta a blogurilor,exista oameni care semnaleaza si manifesta permanent pentru tara asta,e totusi,un semn bun.Marile revolutii au inceput,intotdeauna,de la cuvantul scris.Nu ne ramane decat sa speram ca vor fi tot mai multi cei ce vor citi genul asta de posturi si vor avea o reactie.
    Marile furtuni incep cu o adiere.
    Zi frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Corect! Si exact in legatura cu subiectul de mai sus am auzit o melodie foarte tare Cheloo si Markone: http://parazitii.suburban.ro/markone1-feat-cheloo-crazy-as-fuck-video/
    "Ar trebui sa n-am probleme, asta e tara mea
    Sunt majoritar aici si am pareri mancamia-ti ****"
    Mai bine de-atat n-as fi putut-o zice!!!
    O zi frumoasa sa tie!

    RăspundețiȘtergere