"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




joi, 5 mai 2011

Oltenii, rachetele şi americanii

Ţara în care nimic nu e ceea ce pare, guvernată în regim de cleptocraţie, cretinocraţie, prostirocraţie, şi - ca să continuăm în registrul aceluiaşi sistem, democraţie; ţara în care bălţi sunt pe toate drumurile - la propriu! - dar peşte mai puţin; ţara în care soarele răsare în Pipera ca să-i zâmbească palid Pantelimonului şi ţara în care bogaţii plătesc taxe şi impozite mai mici decât săracii, ţara mea, a ta, a noastră celor care ne încăpăţânăm să ignorăm îndemnul propriului preşedinte de a pleca departe, chiar dacă nu prea ne convin lucrurile; este o ţară cu cel mai înalt sistem de securitate din istoria sa, mântuită de prea-măritul popor american.


Cu intenţia clară de a dezbate un subiect de interes naţional - 0 Tv-ul (da,da, am scris zero şi nu O) şi topicurile actuale, m-am lăsat manipulată de ştirile matinale, unde pe lângă sinucideri, omucideri, accidente şi altele, ca să încep ziua bine, am privit cu ochii mari cum îi aşteptăm pe americani ca pe Mântuitor, şi am zis să le acord atenţia binemeritată atât 0 Tv-ului cât mai ales oltenilor, americanilor şi scutului antirachetă.

Refuz să mai fac o introducere despre 0 Tv şi trecând la subiect o să şi subliniez de ce 0. Aprind cutiuţa manipulării pe la ora 22 seara şi verificând câte canale mai prinde dau peste un cadran albastru cu roşu unde se discuta într-un mod pătimaş! Titlu mare scris deasupra "Chemaţi-vă rudele, vecinii şi prietenii. În seara asta aflaţi ce veţi face pe lumea cealaltă." Mai jos: "Credeţi că există viaţă după moarte? " Răspunsuri: 465 Da, 407 Nu. Deasupra pe o linie roşie, buletin informativ :"În preferinţele românilor Crin Antonescu se află pe primul loc, urmat de Victor Ponta pe locul doi iar locul trei Dan Diaconescu".Jos pe o bara galbenă: "Cine aţi vrea să fie pus sub hipnoză?".

Nu judeca ceea ce nu înţelegi spunea cineva. Nu vreau să judec, dar nu mă pot abţine să nu comentez, apelând la acelaşi cântec ca din postarea trecută "WTF??". Când am citit să-mi chem rudele, vecinii şi prietenii m-am gândit că se mai apucă domnu' Dan să împartă plase cum a făcut-o înainte de Paşte în "garsoniera" devenită vilă. Citind şi continuarea n-am prea înţeles de ce mai trebuia să-mi mai chem şi rudele,vecinii sau prietenii ca să afle ce voi face pe lumea cealaltă. Aha, să aflăm împreună, ca un popor unit ce suntem. Am încercat să mă lămuresc, însă în zadar. Prea mult pentru neuronii mei!


Se pare însă că DD, cum e alintat se află în Top 3 Romanian Preferences - aşa ca să fac legătura cu americanii! Mda...Să ia amploare mişcarea de eliberare de sub jugul PDL-ist a Partidului Prostporului? Vai, atunci trebuia să completez cerea de adeziune venită prin poştă alături de urările de Paşti de la domnul DD. Ei dar niciodată nu e prea târziu!



Cât despre hipnoză, nu aş vrea să fie pus cineva anume sub hipnoză, cât aş vrea să se trezească cei peste 50% de români hipnotizaţi de media, guvern şi alte cele.
Însă ce e de reţinut: mai mulţi români cred în viaţă după moarte, deci sunt mai mulţi optimişti decât pesimişti. Suntem un popor de optimişti. Românii suportă tot în viaţa asta cu speranţa că în cealaltă îşi vor scoate pârleala - olteneşte vorbind ca să facem legătura cu topic nr.2.


Optimişti sunt şi cei din Deveselu. Deveselu - comună situată în judeţul Olt, atestată documentar cică din 1537, alcătuită din două sate şi un cartier de blocuri MAPN Deveselu (nu prea înţeleg ideea cartier de blocuri MAPN :-??), populată de aproximativ 3.250 de oameni, a fost aleasă drept locaţie pentru instalarea scutului antirachetă.



Explicaţia americanilor: "Zona geografică din care România face parte, sud-estul european, este din ce în ce mai vulnerabilă la ameninţări cu rachete. În acest context, România este în cea mai bună poziţie strategică pentru a găzdui interceptorii tereştrii." Paradoxal baza militară contruită după cum se afirmă cu ajutorul ruşilor va fi acum împânzită de americani. Trist, trist!






Trecând peste declaraţiile oficialilor, vreau să vorbim despre declaraţiile baştinaşilor. Ce zic localnicii? O vor duce mai bine?



Se pare că da, după părerea unora. Că va urma un val de angajări şi probabil de s-ar putea să-i plătească şi-n dolari. Voci mai critice precum bătrânica aia cu ochelari, fără prea multe detalii şi tot o nimereşte când zice: "Vin ăia şi se bat cu alţii şi ne omoară şi pe noi pe lângă ei". Bravo mamaie! Şi cine mai zicea că românii nu sunt înzestraţi mental, na poftim!


Alţii întreabă dinainte : "Vin americanii? De ce? Să facă ceva rău?" Măi tataie, păi când au făcut americanii ceva rău, când ei propovăduiesc pacea şi instaurează democraţia - fie şi cu forţa, că doar scopul scuză mijloacele. "Nişte bandiţi ordinari care vor să cucerească întreg Pământul" - deci asta ar trebui trecută la definiţie în Dex. Bravo, bravo!




Conform primarului comunei populaţia de 3.239 de locuitori este foarte posibil să crească în următoarea perioadă. Nu mă pot abţine să nu râd haotic şi să-mi aduc aminte de vorba lui Badea "ţara curvelor virgine". Păi uite că noi ne "promovăm" imaginea asta. Cică fetele din Deveselu îi aşteptă cu braţele deschise pe soldaţii americani, care cred că şi ăia vin întinşi exact ca în California Dreamin'. Mă bucur însă că vor fi întâmpinaţi de un "S'il vous plaît monsieur!" accentuat :)) Ce mi-aş dori să le văd mutra americanilor atunci, însă după puiul fript şi zaibărul (care ar trebui omologat UE!) atunci îl cred pe primar că indiferent de limba vorbită, natalitatea va creşte în Deveselu.


"Comuna Deveselu n-are canalizare, n-are gaze, dar are scut antirachetă. E superb" spunea Badea. Ehee, nu e superb e magnific şi încă o dată un exemplu că viaţa bate filmul - Deveselu vs. California Dreamin'. Să sperăm însă că nu se va sfârşi ca şi în film.



Până atunci să-i lăsăm pe olteni să se pregătească, şi ca să le iau apărarea zic:"Ha,ha modovenilor, ardelenilor, ş.a.m.d. aţi fi vrut voi americanii în comunele voastre.Sâc!" Dar nu mă pot abţine să nu râd ironic. Orice s-ar întâmpla cu oltenii, americanii, scutul şi rachetele staţi liniştiţi: conform sondajelor 0 Tv există viaţă după moarte!
O zi fantastică chiar şi pe vremea asta de rahat!

P.S. Hai să mai şi râdem!
"În acelaşi timp, o bombă atomică porneşte dinspre Washington spre Moscova, iar dinspre Moscova spre Washington ţâşneşte o altă bombă atomică. Se întâlnesc bombele în aer deasupra Oceanului Atlantic:
- Salut bombă rusească!
- Salut bombă americană!
- Haide să bem ceva !
Bomba rusească bea nişte whisky, iar cea americană "puţină" vodcă. Bomba americană se îmbată destul de rău, la care bomba rusească îi zice:
- Şi acum hai să te duc acasă !!!"



2 comentarii: