"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




sâmbătă, 4 septembrie 2010

Aceeaşi Românie...

Bine v-am regăsit după o cât de cât lungă absenţă :) Se pare că pentru mine vacanţa a luat sfârşit iar ca orice român, norocos să răzbească în ziua de azi prin acest sistem să-l numim citându-l pe liderul nostru neînfricat "găozar", din septembrie am intrat în rândul bugetarilor, bineînţeles cu 25% deja luaţi. Să zicem că mai bine atât decât deloc, dar sincer cum să fie învăţământul ăsta îmbunătăţit când de exemplu eu ca educatoare lucrez 5 ore cu 40 de copii pe 6 milioane. Da sigur, mi-am mai auzit că nu e o muncă grea, că nu dau cu sapa dar nu ştiu câţi s-ar încumeta să stea măcar o zi cu 40 de copii şi să încerce măcar să facă în aşa fekâl încăt fiecare copil să deprindă ceva în fiecare zi. Destul de greu zic eu, plus că transportul nu se mai decontează deci plătesc eu, plus că mai trebuie câte ceva pe la grădiniţă iar bugetul e redus deci mai punem şi de la noi, plus multe altele. Dar ce să fac, nu mă plâng! Mă gândesc că sunt alţii în situaţii mai grele care nici ăia 6 milioane n-au de unde-i lua.
Cu ocazia asta mi-am schimbat şi reşedinţa iar din minunatul şi liniştitul Sibiu am aterizat în jungla asta urbană numită Bucureşti. Mda! Nu prea mă pot pronunţa pentru moment dacă e de bine s-au nu schimbarea, pentru moment încă mai analizez:)
Cât timp am fost aşa deconectată de la mediul ăsta împovărător văd că multe aşa nu s-au petrecut. De fapt multe lucruri interesante nu s-au petrecut. S-au mai remaniat nişte miniştri dar s-au pus alţii care nu ştiu dacă o să facă ceva mai mult decât precedenţii adică nimic! Când înlocuieşti un lucru, o persoană, orice, îl înlocuieşti fie că nu-l mai poţi folosi, fie cu ceva mai bun. În cazul de faţă cred că a fost ceva aşa de ochii noştri, ai prostimii. Cum zicea şi bine zicea Ponta (precizez nu sunt PSD-istă) schimbarea "hoţilor cu proştii". Şi se pare că Udrea aşa cum afirmă arhicunoscutul Vanghelie ar fi o variantă pentru funcţia de premier. Deci se pare că de la Boc 5 vom ajunge la Miss Carpatian Garden 1. Mda!
Interesantă şi asta cu Carpatian Garden :))) Eram încă în vacanţă când a apărut asta, iar o săptămână am ascultat la ştiri povestea frunzei şi evoluţia ei. De parcă le-ar păsa la români de-asta, când probabil un mare procent din populaţia noastră nici nu ştie ce înseamnă "Explore the Carpatian Garden". Auzi "Explore the Carpatian Garden"... Zici că turiştii sunt invitaţi la o plimbare prin pădure aşa ca între cercetaşi.
Avem multe zone minunate în ţara asta dar nimeni nu-şi prea dă interesul dacă asta nu implică vreun alt interes. Am fost pe traseul Rânca-Obârşa Lotrului-Voineasa. Să mori nu alta! Cel puţin de la Rânca în sus nimic nu mai e asfaltat, drumul e varză îţi venea să te dai jos şi să laşi maşina acolo. După ce treci muntele către Obârşa Lotrului la fiecare kilometru sunt 50 de metri asfaltaţi, aşa ca să sublinieze ingenuozitatea românilor! Spre Voineasa la fel, de la Voineasa începând ca gropile să fie asfaltate. Dar nah, n-ar mai trebui să mă surprindă asta! Plus ce lasă în urmă românii e jale...De la sticle, hârtii şi toate cele până la prezervative folosite. Dar cum am mai zis, n-ar trebui să mă mire doar e ţara tuturor posibilităţilor.
E ţara în care preşedintele trece prin criză "cu fruntea sus" încurajându-i pe medici să emigreze că şi aşa noi scoatem medici pe bandă, pe profesori şi poliţişti să ia şpagă, iar pe restul să se descurce cum pot fără să aştepte vreun ajutor din partea statului; ţara cu un posibil Asta e, trebuie să ne descurcăm cum putem şi cu ce avem chiar şi cu 6 milioane că doar e România - ţara în care salariul mediu e de 150 de euro în condiţiile în care un cerşetor câştigă în unele luni chiar şi 5000 de lei noi. Asta e! Şi aşa ne fac pe noi şi italienii şi francezii rromi şi hoţi, iar ca să ţină ţara unită ne mai trimit înapoi din fraţii noştri rromi emigranţi.
Oare mai bine de-atât se poate? Sau mai bine zis se poate şi mai rău? :P
Om trăi şi om vedea! Până atunci nu vă stresaţi prea mult că şi aşa e sezonul depresiilor;)Bye, bye!

3 comentarii:

  1. ai absentat vreo luna asa:P, dar lasa ca e bine...welcome back in blogger-eala!! si no stress..ca se poate si mai rau..au grija politicienii de treaba asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Om trăi şi om vedea!" si mai multe gropi, o sa facem doar turism "la pas", preferabil in bocanci pe strazi si in slapi pe munte. Iti impartasesc sentimentul - nu va stresati - oricum sunt posturile blocate si nu se gasesc psihologi :D.
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere