"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




vineri, 4 februarie 2011

PNL+PSD+PC=LOVE?

Pentru o vreme am fost preocupata de alte lucruri si nu am mai acordat timp scrisului pe blog, dar din pacate nu m-am putut deconecta si de la idioteniile astea care se petrec in tara asta mai de tot rasul. Multe lucruri s-au intamplat, majoritatea rele pentru ca romanii nu de mult nu mai traiesc bine!
Cum e Romania azi? Azi adica exact acum in 4.februarie.2011? E o tara inghetata, in care oamenii isi inchid caloriferele ca sa nu plateasca milioane la intretinere cu toate ca sistemul medical e la pamant, e o tara in care pretul mancarii creste iar salariile/pensiile/toate veniturile scad, e o tara in care prostitutia politica este legala, e o tara in care nimic nu e ceea ce pare...
In timp ce in Egipt e revolutie, razboi civil, si intreaga presa internationala vuieste, presa de la noi are timp sa mai scrie si despre o poveste de
iubire platonica. La ce anume ma refer va intrebati probabil. Ei, ma refer la proaspata alianta PSD, PNL si PC. Am citit numeroase articole, unele mai subiective decat altele. Eu vorbesc din punctul meu de vedere.
Alianta asta mi se pare ca reprezentarea aia grafica de o faceam pentru functii unde PNL este dreapta (cum ar trebui!) si PSD, PC - stanga. La mijloc este 0. Tendinta acestora de uniune ajunge la 0. 0(zero)=nul!
Asta cred eu despre aceasta porcarie politica daca ii pot spune asa. Nu mai exista politica bazata pe ideologie, pe doctrine. Cum ziceau Parazitii "nu mai exista dragoste doar bestii in calduri" putem asocia asta cu scena politica, unde dupa cum se vede nu mai exista o apartenenta nici macar de imagine. Din ce stiam eu dreapta politica are o doctrina si o ideologie destul de diferite fata de ale stangii.
Stanga politica
cuprinde de obicei credinta in perfectibilitatea progresiva a oamenilor, in posibilitatea de a face omul si societatea mai buni prin influenta politica; o atitudine favorabila fata de schimbare si inovaţie; preocuparea pentru maximizarea libertatilor civile, pentru egalitatea in problemele politice si sustinerea suveranitatii poporului; preocuparea pentru fraternitate si pentru internationalism;afirmarea superioritatii ratiunii si stiintei asupra traditiei si dogmei religioase. Dreapta politica este mai sceptica in legatură cu posibilitatea imbunatatirii naturii umane prin influenta politica; e atasata mentinerii ordinii sociale, politice si morale; vede anumite virtuti in inegalitatea sociala si economica si tinde sa sustina nationalismul; apeleaza deseori la credinte si sentimente non-rationale, incluzand cele religioase, si afirma moralitatea traditionala a familiei.
Stanga economica urmareste interesele muncitorului industrial si taranului,sustine interventia statului in mecanismul pietei, alaturi de protectia sociala pentru dezavantajati. Dreapta economica crede in libertatea de alegere in sfera economica si favorizeaza o economie libera de piata, cu o minimă interventie a statului; are rezerve fata de sistemele de securitate sociala organizate de stat.
Cu alte cuvinte cum a afirmat si Varujan Vosganian aceasta alianta e o alianta de genul dealul-valea, sus-jos, etc. Mi se pare o aberatie politica mie ca si fosta studenta la Relatii Internationale, care s-a mai lovit cu stiintele politice si am facut ideologii si doctrine politice. Parca la conservatorism era un citat de genul :
Atunci cand nu este necesar sa schimbi nimic, este necesar sa nu schimbi nimic" (Contele Falkland). Sunt curioasa ce au considerat conservatorii ca este necesar sa fie schimbat - strict politic vorbind!
Corect! Sunt multe care trebuie schimbate in Romania asta. Si poate ca unii privesc aceasta alianta ca o alianta pentru binele tarii si al poporului. Ei nah, ce sa spun! Bu*****! Credeti ca daca se unesc fac vreo Justice League ca in desene animate, se duc si il bat pe Popeye ii fura vaporul si "we all live happily ever after"? Inca o data repet: bu*****!!! Sunt mai mult decat 60% convinsa ca aceasta alianta nu va rezista nici pana in 2012 dar pana in 2020 cat e preconizata!
Orban zicea "alianţa cu PSD este un non-sens şi seamănă cu un sandviş cu unt şi miere, căruia îi trânteşti nişte ceapă deasupra. Faptul că-l detest pe Băsescu nu mă poate face să-l iubesc pe Iliescu." Ultimul paragraf il subliniez!!!!
Tara lui Papura Voda! No more comment!
O seara buna!

3 comentarii:

  1. Eu tot mai cred ca politica din Romania e o mare afacere "jmechera" in care principalele forte politice fac profitul "bara-bara", aproximativ, pt ca partidul de la putere are 60%... cred ca e o intelegere nescrisa. Prin urmare, toata lupta asta e pt aia 20% care fac diferenta. Ce ma face sa cred asta, e ca 90% din oamenii jmecheri din tara asta, au fost tovaras inca din copilarie. Nu vi se pare putin cidata treaba asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord! Toate afacerile au substrat politic iar multe lucuri se intampla doar de fatada!

    RăspundețiȘtergere
  3. Macar de saptamana aceasta s-au delimitat lucrurile clar. Care e de stanga si care e de dreapta.
    Lacomia asta a USL pentru putere o sa ii coste grav, iar din punctul meu de vedere nu pot decat sa ma bucur ca si-au dat singuri cu tesla in coaie :D

    RăspundețiȘtergere