"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




marți, 21 decembrie 2010

Ca orice român

Cum stăteam aseară, pe jumătate adormită, ascultându-l pe Badea citind presa, am auzit ceva destul de interesant. Aleşii noştri şi-au găsit o nouă jucărioară cu care să-şi facă de lucru în Parlament, poate-poate aşa nu-i mai ia somnul, şi anume iPad-urile.
Ilustrul nostru prim-ministru şi-a luat şi el un iPad "ca orice român".



"Mi l-am procurat singur, aşa încât Moşul nu a venit nici în avans, nici în alt fel. Mi-am cumpărat, ca orice român, un iPad, care are dorinţă să lucreze pe o asemenea formulă de lucru".



"Ca orice român"?Adică în viziunea lui toţi românii îşi iau câte un iPad dacă au "dorinţă să lucreze pe o asemenea formulă de lucru". În viziunea lui observ că toţi românii au ce mânca, au un acoperiş deasupra capului, nu mor de frig pe stradă şi îşi permit tot felul de gadget-uri.


În realitate românii nu-şi permit să dea cel puţin 800 de Euro pe o jucărioară de fiţe în condiţiile în care nu au bani de întreţinere/chirie, de mancare şi de cumpărături de sărbători; unii nu au nici măcar unde să locuiască - cel puţin 60 de oameni au murit până acum în Europa de frig, dintre care cel puţin 10 la noi.

Nu orice român îşi permite să sară în avion şi să meargă să se trateze la clinici private din străinătate când sistemul medical la noi e varză; nu orice român îşi permite să-şi aleagă destinaţii somptuoase de sărbători; nu orice român îşi permite să se plimbe cu limuzinele; nu orice român îşi permite să cheltuie 1000 de Euro cu un salariu de 600-1000 Ron şi în mod sigur nu orice român îşi permite un iPad! Nu orice român! Doar românii numiţi parlamentari!



Aşa că în loc să se exprime "ca orice român" trebuia să zică: "ca orice parlamentar care se respectă mi-am luat un iPAd". Aia dă 70 000 de Euro pentru o scenă, ăsta 1000 de Euro pentru un calculator portabil, plus multe, multe altele, păi ce să-i cerem României în condiţiile astea? De-aia suntem în criză - lucru pe care nici nu-l cred aşa de mult, ei ne-au indus starea asta de criză ca să aibă cum să justifice alţi bani luaţi tot de ei.
Era un proverb: "Unde nu-i cap, vai de picioare!" Ei, România nu are "cap" şi e vai de picioarele noastre, nu ale lor!
O zi bună!;)

6 comentarii:

  1. no comment...ca numai ma enervez si io, de acord cu tine 100%.
    " ca orice roman din cei 1% care sunt parlamentari"

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu fiecare cuvant pe care il scoate din gura, Boc dovedeste ca e picat din luna! Asta in primul rand... Apoi, ai mare dreptate cu criza....toata lumea simte criza... :| Corect...ei au un interes sa induca tuturor starea asta de "criza" in conditiile in care, crede-ma ca sunt oameni a caror viata nu s-a schimbat deloc in ultimii ani...au dus-o rau...o duc rau...si tot asa! Un an nou perfect:) si fara "criza" ! Salutari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai Mae, sincer nu! Tu iti permiti un iPad de 800 de euro?

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred k nu, dar poate ma insel poate te plateste bine statul ca doar esti orange;))

    RăspundețiȘtergere