"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




duminică, 19 decembrie 2010

Americandrim

Mda! Americandrim noua melodie a lui Puya. Nu sunt fană, însă tot ce spune băiatul ăsta în melodia asta e adevărat.

McDonalds, Michael, Notorius BIG

George Bush, Coca-Cola si MTV

Hollywood, Mike Tyson, Iraq

11 septembrie, ce dezastru, pacat..

FBI, CIA, Hamburger, Hot Dog

Bill Gates, Windows, Microsoft

Acum nu te mai duci la munca, te duci la job

Mai de mult ziceai adidas la picioare de porc

Chill man, janes english, no

Nu mai avem cartiere naspa, avem ghetou

Raperii au flow, sunt underground yo

Totul este cool, nimic nu e misto

Femeile-o ard glam, barbatii-s mai mult lemn

O ard mereu pe Whisky si fac pe Superman

Tre’ sa fii in trend, altfel nu e de gluma

“Is this the life” nu suna-asa bine-n romana

Nadia Comaneci, Tiriac, Ceausescu

Hagi, Dracula si cam atat stiu restu’

Bagam kebab da’ p-orma mergem la fitness

Nu-i bai, oricum totul e invers

Televiziunile fac rating, avem DJ

Vorbim engleza de cand ne nastem bai

Copii nu mai vor sa fie Chickie Chan

Se joaca Counter-Strike si vor sa fie star

La casa de discuri ni se vorbeste de sound

Tre’ sa fii mai catchy, fa ceva gen Tupac

Daca nu-i gen-aia, atunci nu are airplay

De parca-am castiga dolari si nu in lei grei

Undeva-n Balcani sun-a manele

Pai mai demult, aici, era Turcia, mai vere

Sunt contestat ca-ncerc sa fiu original

Ca pun ceva de la noi in rapu’ asta din Salajan

Tovaras? No. Acum se zice bro

Avem iepurasi Playboy care dau din popou

O ardem VIP, dar totul este gri

Cand ne mai fac o vizita fratii din FMI

Un fel de MAI si cat mai suntem vii

Noi mergem sa muncim sa scoatem toti banii

Daca cineva descopera ceva

Cercetatorii vin, clar, din America


Globalizarea asta ne-a făcut să vorbim numai în americanisme. Preferăm să înlocuim cuvintele limbii noastre cu altele în engleză, pentru că normal sună mai "cool". Şi de ce să nu sune bine şi nu ok sau mişto, frumos şi nu cool? Nu sunte în stare să ne învăţăm propriul imn şi totuşi fredonăm colinde în engleză. Chiar că de când ne naştem vorbim engleză. Suntem condiţionaţi să aspirăm către aşa ceva.

Cu toate că mulţi poate nu sunt de acord cred că încă trăim într-o eră a Războiului Rece, unde Rusiei i s-au mai alăturat câteva naţiuni să zicem anti-americane. Specialiştii spun că noi poli de putere se ridică, precum China. Corect, China are şi ea partea ei de merit în ceea ce priveşte globalizarea, plus că în perioada asta de criză cum zic toţi China a fost singura cu creştere economică, însă nu cred că rolul Americii se va diminua prea curând (şi când zic curând mă raportez la nivelul sutelor de ani).

Am văzut azi un documentar despre Guantanamo Bay şi închisoarea de acolo. În 2009 Obama a dat un decret ca în cel mult un an această închisoare să fie închisă, lucru care nu s-a întâmplat până acum. Da' dacă se închide unde se vor duce cei aproximativ 300 de deţinuţi în condiţiile în care nici o ţară nu-i acceptă? Trebuie să precizez că Guantanamo se află în Cuba, însă bineînţeles în concesiunea Americii, deci...Vă puteţi da seama singuri cine face regulile pe-acolo. Şi nu e vorba doar de "pe-acolo". Cred că din ce se petrece în lume vă puteţi da seama cine face regulile.

Unul dintre intervievaţi, musulman fiind, spunea că a fost învăţat că America este o mare naţiune care luptă pentru democraţie şi drepturile tuturor naţiunilor. În practică însă şi-a dat seama că America luptă pentru drepturile Americii. Opinie cu care sunt total de acord! Oricât de frumos ar părea visul american, nu are aceeaşi finalitate pentru un român de exemplu.



Chiar dacă e greu de crezut, suntem o mică colonie care s-a prins într-o horă în care trebuie să joace după regulile dictate de altcineva, că de nu...Păcat că nu dispunem de mijloacele necesare sau măcar de mentalitatea de lider dacă nu de liderii necesari pentru a ne permite să luptăm şi noi pentru noi. Între timp preferăm să mai trimitem soldaţi în Irak pentru un război care nu e al nostru dar să cumpărăm avioane deja uzate dar de la americani.

Şi dacă nu ne place aici putem oricând să stăm la coadă să plecăm în State.



Până şi ROM-ul era tentat să-şi schimbe înfăţişarea întruchipând visul american:))


Până atunci "trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul" cum zice Badea!Totuşi nu pot să închei înainte de a le felicita pe fetele noastre pentru medalia de bronz la handbal! Bravo fetelor!

O seară plăcută!




Un comentariu:

  1. Nu cred ca Puya este cel mai in masura sa vorbeasca despre globalizare si limba engleza.
    El pe spatele unei conceptii asemanatoare si a unui stil de viata asemanator american s-a ridicat. El foloseste limba engleza si se adreseaza unui public avizat de aceste valori.

    RăspundețiȘtergere