"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




sâmbătă, 9 octombrie 2010

Generaţia din ziua de azi

Oscilam azi între fie a vorbi despre Liu Xiaobo - chinezul închis pentru că a afirmat că ar trebui să existe alegeri libere în China care acum a câştigat Premiul Nobel pentru Pace, fie între a vorbi despre întâmplarea stupidă de la Craiova care a cauzat moartea unui tânăr de numai 17 ani.
Am ales varianta nr. 2. De ce? Pentru că se întâmplă în România în primul rând şi pentru că e ceva grav care am observat că se poartă printre generaţia asta smecheră.
De mult timp am zis că stau aşa să analizez copii din ziua de azi, mai ales adolescenţii, să văd aşa ce le poate capul. Ei, sincer, le poate capul foarte multe lucruri bizare pentru noi aştia de vreo 22 de ani încolo dacă ar fi să ne întoarcem în adolescenţă.
De la grădiniţă mă uimesc de aştia mici care pe lângă faptul că în ziua de azi există o grămadă de porcării de desene animate care le împuie capul cu prostii şi aberaţii, mai sunt învăţaţi şi să meargă nu ştiu unde, să mănânce la Mac sau chiar să fie superficiali. Ce să mai zic de tinerii de 15-18 ani? Dacă bagabonţeala ar fi materie de Bac ar lua toţi 10+, dar cum nu e abia abia că majoritatea reuşeşte să ia 5.
E grav ce zic acum dar la noi în Românica se promovează cu exclusivitate prostia şi curvăsăria cum îi zice Becalli. Nu-s fan da aici are mare dreptate! Peste tot în media vezi piţipoance machiate şi tunate care se proclamă şi inteligente pe deasupra, unice şi inegalabile, care au pretenţii de mari dive. Ce modele să aibă copii aştia?
Fetele astea de la 15 ani încolo din ziua de azi sunt de groază. Majoritatea sunt deosebit de inculte, pun preţ numai pe aspectul fizic şi pe partea materială. Cum să ieşi la un suc cu un băiat şi să începi să-l întrebi ce maşină are, câţi bani are pe card şi când o să te plimbe şi pe tine? Fetelor astea le lipseşte pe lângă demnitate - care nici nu cred că ştiu ce înseamnă, şi ruşinea şi respectul. Serios acum, poate am trăit eu alte vremuri, dar eu aveam alte preocupări la 15 ani, nu machiatul şi alte cele, nu eram frustrată că sunt virgină şi nu aveam probleme ce ţineau de domeniul ăsta.
De băieţi ce să spun, majoritatea cum e şi normal sunt grav afectaţi de simbolul cocalarismului. Ar fi şi normal! Dacă există piţipoance, ar trebui să aibă şi ele pereche. Aştia la fel ca ele sunt la fel de inculţi, le lipseşte cu desăvârşire modestia, precum şi alte calităţi. Grav e că unii dintre ei sunt afectaţi de atâta mândrie de sine şi se cred atât de masculi Alfa încât apelează la violenţă şi în relaţia cu cineva mai slab. Ăsta cred că e şi cazul incidentului de la Craiova.
România o să se condamne singură la decădere morală! Cum e posibil un copil să fie omorât pe stradă lângă şcoală? cum să îi suni pe părinţii copilului de numai 17 ani să le spui că "Ştiţi...copilul dumneavoastră a fost ucis în timp ce venea la şcoală" ? Şi câtă minte să ai să spui că "Asta e! L-am omorât! 10 ani pentru un prost."
Aşa să fie acum, am devenit lipsiţi de conştiinţă? cum să nu te afecteze că ai omorât un copil care avea toată viaţa înainte?Şeful clinicii de Psihiatrie a Spitalului Universitar, a afirmat că ar avea întradevăr probleme psihice: “Se comportă ca un psihopat antisocial. Cu siguranţă, are un coeficient de inteligenţă redus şi o predispoziţie spre acte de violenţă, care ar fi trebuit să ridice semne de întrebare familiei înainte ca el să ucidă”.Aşa, şi şcoala sau familia de ce nu a făcut ceva să îl consilieze cumva pe tâmpitul ăsta care acum a omorât un băiat nevinovat?

Ministrul care nu e în stare să aibă o conferinţă de presă fără a-i se şopti părea că e foarte la curent când a spus că o să revină cu detalii asupra incidentului. Nu ştiu dacă e însă la curent cu faptul că violenţa ia amploare în şcoli. Mai ales în rândul elevilor dar şi între elevi şi profesori. Elevii se simt acum în stare să ia la bătaie un profesor pentru că...nu-i place "moaca" lui poate. Grav!
Bianca Drăguşanu, Simona Sensual, Stelian Ogică sau Cristea nu sunt modele de urmat, dar parcă tinerii sunt atraşi de aşa ceva. Nu sunt motivaţi să facă ceva pentru ei înşişi mai ales dacă beneficiază de susţinere financiară de la părinţi şi mai sunt şi ţinuţi în puf.
Se pare că tot ce e bun a dispărut sau trebuie să dispară din această ţară! Cu regrete şi păreri de rău R.I.P. Andrei!

3 comentarii:

  1. Te-ai gandit vreodata de ce s-a ajuns la asta?
    Daca ai vreun raspuns esti libera sa il scrii aici. Daca nu , imi spui si o sa iti spun eu raspunsul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am asa o vaga impresie ca cel care si-a pierdut viata, nu a fost usa de biserica in scandal si nu doar "criminalul" merita acuzat...in situatii din astea, oricand cel care si-a pierdut viata ar fi putut fi el agresorul si ce spunem acum de criminal, am fi spus de el...Soarta a facut ca celalalt sa fie mai rapid [asta nu justifica cu nimic fapta pe care a facut-o..aici psihologii ar trebui sa fie ceva mai atenti daca tot vor sa lucreze in Romania ca in America unde oamenii chiar merg la psiholog]... Parerea mea...sti cum e...de morti numai de bine! Nu vreau sa par fara sentimente...dar mereu se intampla asta...si cel care moare e aproape sfant! Oricum...Dumnezeu sa-l ierte! Tara asta cu totul e ciudata de-a dreptu`...Numai Bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Maye, asta cu raspunsul e o chestiune de perspectiva. Inainte de a afirma eu ceva sunt curioasa care ar fi raspunsul tau???

    RăspundețiȘtergere