"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




luni, 25 octombrie 2010

Din nou condoleanţe

Aruncând o privire prin lumea asta de zi cu zi, ignorată, indiferentă, imperfectă, şi aşa mai departe, te mai loveşti fără să vrei de tot felul de oameni, caractere şi atitudini. Vreau să subliniez că sunt extrem de stupefiată de fetele astea din ziua de azi. Doamneee...
De la adolescente "cu chef de caterincă" (cum am auzit că se zice) în autobuzuri, cu argoul lor specific unde cuvântul "fă" are utilizare excesivă, la asistentele blonde şi până la "Fata de la miezul nopţii" dacă stai să analizezi în mod obiectiv, poţi afirma sus şi tare că femeile îşi merită soarta. Unele...Normal! Că doar sunt femeie :)
Toată lumea a auzit de sindromul "Fata de la pagina 5" unde adolescente brainless deveneau şi cloth-less, că nah aşa ceva se cerea. Mai nou am obsevat că se poartă ceea ce se numeşte videochat. Şi la câtă reclamă fac oamenii aceia "serioşi" care se ocupă de aşa ceva şi la salariile pe care le oferă mi se pare logic ca o fată gen "Fata de la pagina 5" să nu mai stea pe gânduri (nu că ar avea mari probleme de conştiinţă). Şi mai nou am descoperit ceva ce m-a lăsat din nou fără cuvinte doar cu un sentiment de revoltă aşa. Pe un nu ştiu dacă să-i zic cunoscut, poate pentru pătura asta ce preferă peştele-salamul-ciorba şi altele de gen, post de televiziune am văzut ceva ce se numeşte "Fata de la miezul nopţii" după ce observasem într-un ziar aşa ca headline "Fata de la miezul nopţii arestată". Butonând am dat peste una dintre aceste "fete de la miezul nopţii". De curiozitate am zis să las 3 minute să văd ce face fata asta să-şi câştige pâinea. Dumnezeule! Atâta prostie, vulgaritate şi lipsă de demnitate aşa n-am mai văzut decât în filme. După ce că nici aspectul nu o ajuta prea mult - bine că, pentru ceea ce făcea era bine ajustată, intelectul nici atât. Faza era că citea acolo nişte mesaje trimise de nişte(nu pot să le spun altfel decât)idioţi care aberau tot felul de chestii şi frustrări de toate felurile într-un mesaj de 3euro, făcea playback după manele (logic!) şi se fâţâia pe lângă o bară. Excelent! Asta e fraţilor România noastră! Cei deştepri se îmbogăţesc de pe urma proştilor, mai ales că aştia formează aşa o masă remarcabilă.
Aşa ceva se promovează. Prostia şi tot ceva cu pro...
Cum să fiu eu enervată că se vorbeşte aşa pe stradă şi în metrou de către tineri, când cum am mai zis şi altă dată nu există alte feluri de modele pentru ei. Sau cel puţin nu sunt promovate.
Poi la ce să zică fetiţa de mică, că ea vrea să se facă gimnastă ca Nadia Comăneci când Nadia Comăneci trăieşte peste hotare de atâţia ani iar cei mici habar n-au cine a fost sau cine e, decât doamna din reclama de la lapte. Alte modele...Aaa normal Blonda lui Bote' şi toate artificialele alea care de dragul de a se vedea pe sticlă aberează numai prostii când ele nici nu ştiu cine e preşedintele ţării, când au loc alegerile, nici nu cred că au fost la vot măcar, sau că au tăiat 25% din salarii. Normal, asupra lor nici nu cred că au avut mari repercursiuni astea.
Asta e România de azi. De-aia mulţi au plecat, de-aia mulţi pleacă şi de-aia va rămâne aici statul nimănui, casă de vacanţă pentru cei un pic mai isteţi. Asta e ţara Nimănui, şi dacă nu a fost cotată printre statele eşuate în mod sigur suntem la coadă la intrarea pe lista aia.
Condoleanţe culturii şi civilizaţiei de data asta!

2 comentarii:

  1. ahhh....fata de la miezul nopti?:))) pe astea nu le mai numi femei....Eu nu sunt femeie, dar cred ca daca le numim pe astea "femei", atunci jignim femeile si nu vrem asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca intr-un fel ai dreptate. Numai prin felul cum aleg sa se comporte au renuntat la statura asta;)

    RăspundețiȘtergere