"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




sâmbătă, 17 aprilie 2010

Ne-aşteaptă un 2012 cutremurător?

Mă trezesc ca în fiecare dimineaţă, îmi fac o cafea şi aprind televizorul. Erupţie vulcanică în Islanda, norul de cenusă vulcanică pune Europa în umbră, Costul cenuşei islandeze: 200 de milioane de dolari pe zi‎, Norul de cenuşă ar putea cauza scăderea temperaturii pe glob, Haos pe aeroporturi - norul de cenuşă închide spaţiului aerian al mai mult de 11 ţări şi chiar norul de cenusă vulcanică islandeză poate întârzia încălzirea globală...‎ ~x( ~x( What the beep is happening?

Cutremur în Haiti - peste 100.000 de morţi








Cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade in Insulele Solomon






Cutremur de 6,5 grade in largul coastei de nord a Californiei



Cutremur cu magnitudinea de 6,2 in Guam



Alerta in Filipine 222 cutremure 3 luni

Pana acum, peste 50.000 de oameni au fost fortati sa-si paraseasca locuintele, de teama unei eruptii gigantice care ameninta sa ingroape totul sub lava si cenusa, pe 8 kilometri, de jur imprejurul conului vulcanic.Si asta nu e tot. Temerile autoritatilor filipineze nu sunt un moft. Ultima eruptie gigantica a lui Mayon, petrecuta in 1814, a omorat peste 1.000 de oameni si a lasat fara viata zeci de orase si sate.







Cutremur Japonia - Cutremur de 7,2 grade

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul din Japonia s-a produs la o adancime de 30 de kilometri.





Cutremur în China - 1.339 de morti, aproape 12.000 de raniti si 332 de persoane date in continuare disparute - asa arata ultimul bilant al cutremurului de 7,1 grade produs, miercuri dimineata, in provincia Qinghai din nord-vestul Chinei.












La care se mai adaugă şi cutremurele din ţara noastră şi anume cele frecvente din Vrancea resimţite dar mulţumim lui Dumnezeu nu aşa grave!
Reţineţi că astea toate s-au petrecut de la începutul lui 2010 şi nu vorbesc de un interval de ani ci de luni. La toate astea se mai pune şi recenta erupţie din Islanda:










No comment! Nu mai ai ce să mai spui după ce vezi atâţia oameni morţi, fără case şi atâtea distrugeri. Ce naiba se întâmplă? Planeta asta zici că se destramă!
Începi să crezi în scenariile lui 2012 că toţi vom muri. Nu degeaba când am fost săptămâna trecută în vizită prin mica noastră Românică vedeam pe gardurile de beton de pe la Ocna Runcu (sau ceva de genul, oricum în judeţul Gorj) "Iisus vine!Căiţi-vă!" La momentul respectiv m-a bufnit râsul, da acum parcă dacă stau mai bine să analizez...
Oare ne-aşteaptă un 2012 ca-n scenariile gen Roland Emmerich? Măcar acolo mai scapă unu,doi,trei...dar mi-e teamă că realitatea o să bată filmul...
Na...Acum să ne îmbărbătăm un pic mergem pe criteriul "Om trăi şi om vedem..."
În orice caz o zi frumoasă! Profitaţi cât mai puteţi acum că cine ştie ce ne aduce 2012 ;)) Byeee!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu