"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




joi, 15 aprilie 2010

Ce lume minunata!

Totu-i searbăd şi labil,
Ne-a cuprins precaritatea –
Singurul aspect stabil
Este… instabilitatea!

Se pare că instabilitatea este ceea ce ne caracterizează cu desăvârşire în context actual,nu numai la nivelul relaţiilor internaţionale cât şi la nivelul individului. Aţi observat câţi oameni se sinucid în perioada asta? Dacă n-aţi observat probabil n-aţi urmărit "Ştirile de la ora 5" că acolo pot vedea şi copiii ce se mai întamplă în minunata noastra Romînică.
Se pare că suntem cuprinşi de o dezorientare generală. Noi ca noi, dar polonezi săracii? Teoriile conspiraţioniste atestă cum că totul a fost înscenat de ruşi pentru acapararea resurse de hidrocarburi descoperite recent în Polonia, iar cum preşedintele era destul de conservator... Speculaţii! Cum putem noi afla mai multe informaţii "clasificate" la nivelul nostru de cetăţeni obişnuiţi? Dar înainte de a ne uita în ograda vecinului ar trebui să aruncăm o privire în ograda noastră, cam aşa ne învăţau educatoarele care în momentul de faţă se luptă cu somajul, restructurările şi disponibilizările, la grădiniţă. Bine, nu aceleaşi educatoare, desugur! Acelea probabil se luptă cu sistemul pensiilor. Şi dacă mai mult de 50% din forţa capabilă de muncă de la noi din ţară nu munceşte aşa cum spunea însuşi un oficial al statului cine să-i susţină si pe aceştia?
Toate astea sunt subiecte complexe şi deosebit de vaste pe care le vom aprofunda în timp. Pentru moment suntem la faza de documentare ;))
Aveţi grijă de voi şi ţine-ţi minte: trăim în România şi asta nu e de-ajuns! Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus dacă vrei să vezi foarte departe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu