"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




vineri, 25 mai 2012

Din permisie





Vine Gheo în permisie din armată şi mândru se duce la bal în sat îmbrăcat în ţinută militară şi cu bocancii lustruiţi oglindă. 
O ia la dans pe Ioana şi după un timp îi spune: - No, tu ai chiloţi albi. - Da de unde ştii Gheo? - No, vezi ce bocanci lustruiţi am? Apoi o ia la dans pe Maria şi după un timp îi spune: - No, tu ai chiloţi roşii. - Da de unde ştii Gheo? - No, vezi ce bocanci lustruiţi am? Apoi o ia la dans pe Ildico şi după un timp o întreabă: - No, tu ai chiloţi pe tine? - Nu. Da de ce întrebi? - Bată-te să te bată. Am crezut că mi s-or crăpat bocancii !!

*******************************************


La un concurs de paraşutişti într-o unitate militară, Bulă trebuia să facă saltul cu paraşuta, la aterizare să ia bicicleta, după care cross de 15 Km. Se urcă Bulă în avion, ajunge în zona de paraşutare, sare şi trage de comandă... nu se deschide. Mai trage o dată... nimic. Trage comanda de la paraşută de siguranţă... tot nimic. Mai trage o dată... nimic. După care zice: - Offf, Doamne...Parcă văd că şi bicicleta e stricată...

*******************************************

Un neamţ pe aeroport în Paris. Vameşul francez se uită la paşaport şi îl întreabă: - Ocupation ? La care neamţul: - No, no ... just visiting.

*******************************************

Slodaţii la raport afară. Vine comandantul şi spune:- Mai mişcă careva?O voce din spate răspunde:- Pământul, domnule comandant.Comandantul:- Cine a spus asta?Răspunde din nou vocea: - Galileo Galilei.Comandantul:- Galileo Galilei, un pas în faţă!!!!

*******************************************

Sergentul întreabă:-Bulă, de ce tot te plimbi pe lângă magazia de muniţie?-Vreau să mă las de fumat!

*******************************************

Era Bulă soldat în război şi tot cerea o permisie fără a o primi.La un moment dat, ca să scape de el, căpitanul îi zice:-Dacă faci o faptă eroică poţi pleca acasă. Nu trec două ore şi Bulă vine cu un tanc inamic nou-nouţ. Primeşte permisia şi când se întoarce mai merge o dată şi mai aduce un tanc. La un moment dat, comandantul nu mai vrea să-i dea permisie dacă nu-i spune cum face de aduce tancuri bune de la inamic.-Păi, dom' căpitan, m-am dus cu tancul spre inamic şi l-am strigat "Băi, nu vrei să mergi acasă?" "Ba da" "Atunci hai să facem schimb de tancuri!"

*******************************************

Sergentul Ghiţă este chemat la raport:-Bă Ghiţă, vezi că a murit mama lui Popescu. Du-te şi anunţă-l. -Soldaţi, alinierea! Soldat Popescu un pas înainte. Popescule, ţi-a murit mă-ta!-Bine mă, nu ţi-am spus să ai grijă, mai diplomat nu chiar aşa.Peste o săptămână: Vezi cp a murit şi mama lui Ionescu şi trebuie să-i spui. -Alinerea. Toţi soldaţii care mai au mamă un pas înainte. Ionescule tu stai pe loc.-Curtea marţiala te mănâncă, Ghiţă. Mai ai o singură şansă. A murit mama lui Georgescu dar tre să-i spui cumva să nu-l superi că ăsta e slab de inimă.Ghiţă îşi cheamă din nou soldaţii:-Soldaţi, azi săpăm tranşee.Soldaţii se apucă de săpat. -Sapă Georgescule, sapă, că poate dai de mă-ta.Georgescu face infart şi moare.-Ghita am dat de belea. Georgescu avea şi nevastă. Trebuie să te duci să o anunţi.Nehotărât încă ce o să spună, ciocăne la uşă. Uşa se deschide şi apare o tânără.- Văduva Georgescu?- Nu! Răspunde aceasta mirată.-Pe cât facem pariu?

*******************************************

Într-o zi de iarnă cu ger puternic generalul îi cheamă pe soldaţi la raport. Dintr-o dată generalul vede "ceva" în pantalonii unui soldat şi întreabă: - Cum poate să ţi se ridice pe vremea asta?- Păi, dacă aşa m-a prins gerul!


*******************************************

La summit-ul pentru admiterea României în N.A.T.O., comandanţii supremi ai celor mai puternice armate din lume prezentau caracterul soldaţilor din subordine:Bush împuscă un soldat american în picior şi îl intreabă dacă îl doare: - No, răspunde soldatul, because I love my country"Putin face acelaşi lucru, iar soldatul rus răspunde:- Net , ia liubliu maia Rusia.Pus să facă acelaşi lucru, preşedintele român, după ce trage un glonţ în piciorul soldatului Tilică îl întreabă dacă îl doare. - Nu, răspunde acesta. Pentru că port numărul 40 şi am bocanci de 44....

*******************************************

La popota unei unităţi militare era scris:"Băutura ucide încet,dar sigur."A doua zi o mână necunoscută puse următorul afiş :"Soldaţii nu se tem de moarte!"


*******************************************

Ştrul era pe câmpul de luptă alături de comandatul său. Deodată acesta îl loveşte cu patul puştii.Ştrul spuse:-De ce dai domnu' comandant?Nu poti să înjuri?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu