"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




marți, 19 aprilie 2011

De Paşte!

"A venit vacanţa cu trenul din Franţa..." Eheee, de când cu Popeye şi piticul atomic (francez) ce-şi mai pune câţiva cm sub tălpi să se vadă, nu prea mai vine vacanţa din Franţa. Cu sau fără Franţa, Germania, Italia, vine Paştele şi la români.


Pentru unii motiv de bucurie - vacanţă, alea, alea, însă pentru cei mulţi fără motiv... Iepuraşul nu mai vine să aducă niciun cadou de data asta, de frică să nu-l prindă românii şi să-l gătească în loc de miel, având în vedere preţurile exagerate de-acum.




În timp ce aleşii noştri se gândesc pe unde să mai afişeze smerenia creştină şi să se mai "ciocnească" anul acesta, noi, restul - asistaţii sociali, inapţii, mămicuţele şi bebeluşii, leneşii şi beţivii, abia aşteptăm să vedem slava divină cum o să se coboare asupra lor în practică şi asupra noastră cu numele, să ne-aducem aminte cum puneam pe masă mielul (pentru cine mănâncă!), cozonacul, drobul, etc. cu un rezonant "Eheee...!!!". Poate lumina luată de la biserică o să le lumineze mintea, ceea ce nu-mi prea vine a crede că doar "ne-am dat jos de pe steag stema să fim conduşi de minţi luminate cu lanterna!".


Mi-e foarte ruşine că preşedintelui nostru, al tuturor românilor, îi e ruşine de noi, cei enumeraţi mai sus. Aşa e, e doar o ţară de mămicuţe şi bebeluşi, de pensionari, de asistaţi sociali, beţivi - sau poate oameni care nu ştiu să bea, că ce naiba doar preşedintele ne-a arătat cum se bea! Ce să facem acum? Noi nu avem loc printre caporali, copiii de trupă, şi alţi gradaţi din căprărie.



În timp ce Băsescu se implică cu ardoare în discursul prin care anunţă neimplicarea în alegerea preşedintelui de partid, nu susţine pe nimeni dar îl face cu ou şi cu oţet pe Blaga şi lapte şi miere pe piticul nostru atomic, nouă poporului ne e ruşine că preşedintele nu e mândru de noi!


Poate că ar trebui să ne băgăm plugul în metrul jumătate din spatele casei, ce naiba! Sau să emigrăm! Sau să ne dezvăluim talentele precum domnul Tălmăcean. Are talent domne n-ai ce să zici! De fapt toţi PDL-iştii au talent(uri)!


Lăsând la o parte grădina lui Popeye şi încercând revenirea la gânduri mai bune, având impresia că încă mai suntem creştini şi Hristos o sa învie, Săptămâna Mare a început iar cel mai sărac Paşte din ultimii 7 ani se apropie. Sfatul meu: luaţi-vă o vacanţă de la toate aberaţiile şi imbecilităţile astea, relaxaţi-vă, puneţi-vă ordine în gânduri, dar să nu vă luaţi vacanţă de la conştiinţă! Cu părere de rău că voi reveni în aceeaşi ţară condusă de caricaturi prăfuite ale revistelor de benzi desenate, o să încerc şi eu să fac acelaşi lucru!


P.S.: "Paşte, mielul obosit, oul şade înroşit, de ruşine s-a scumpit, iar iubitul iepuroi să v-aducă euroi, fericire, sănătate, mult noroc şi spor la toate!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu