"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




duminică, 17 aprilie 2011

Inventarul unei vieţi

Navigând într-o zi drăguţă de primăvară pe-aici pe meleagurile net-ului am citit ceva destul de interesant. Inventarul unei vieţi cică!


Se pare că oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Köln, şi nu englezii de data asta, au încercat să alcătuiască un “inventar” al lucrurilor pe care le face un om de-a lungul vieţii. În realizarea acestei statistici, ei au luat în calcul o speranţă de viaţă de 76 de ani, media a cât trăieşte astăzi un european.

Nu ştim cum îşi petrece fiecare viaţa, însă există o serie întreagă de lucruri pe care fiecare din noi le facem”, explică unul din realizatorii statisticii.

În medie, un european petrece nu mai puţin de doi ani şi jumătate vorbind la telefon.

Alţi 12 ani sunt "pierduţi" în discuţiile cu alţii.

Inima noastra bate de trei miliarde de ori de-a lungul vieţii. Cercetătorii germani susţin că, în întreaga viaţă, nu ne îndrăgostim cu adevărat decât de două ori.



În total, în capul unui om, cu excepţia celor care suferă de calviţie, cresc 950 de kilometri de păr.

  • 5 ani şi şase luni privim la TV.


  • Preludiul ocupă şase săptămâni din viaţă.
  • Avem 16 ore de orgasm.
  • Trei luni petrecem la doctor.


  • Timp de 16 luni facem curăţenie prin casă.

  • Pe WC pierdem 6 luni din viaţă.


  • 1 an şi şapte luni facem sport.


  • Gătitul ne ocupă 2 ani şi două luni.


  • 2 ani şi şase luni petrecem la volan.


  • Dormin 24 de ani şi 4 luni.


  • 9 luni le pierdem în drum spre serviciu,şcoală, etc.

    Nu ştiu de ce nu au precizat şi timpul petrecut pe net. Foaaarte mult de altfel, cred!

Deci...petrecem foarte mult timp pe drumuri, ceea ce la noi în România e şi mai grav având în vedere calitatea lor, pe toaletă - ceea ce e trist!, făcând curăţenie, gătind - asta fiind relaţionată cu toaleta:)) sau dormind. 24 de ani dormim...Pfoaaa! Asta mă face să reflectez la lucrurile cu adevărat importante!
O zi plăcută! :)

P.S.

3 comentarii:

  1. interesant postul:D te pune pe ganduri!! cum mai e viata la bucuresti??

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare :)) dar cel mai interesant din toata treaba mi s-a parut faptul ca cel mai mult timp din toata viata ti-l petreci dormind =)) Asta e de remarcat. Bravo

    RăspundețiȘtergere
  3. Viata la Bucuresti e obositoare :) Eu in loc sa dorm pierd mai mult timp pe drumuri, in trafic si tot asa. La Sibiu cum mai e?:)
    Ms de aprecieri!

    RăspundețiȘtergere