"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




miercuri, 16 martie 2011

România lui Băsescu-Boc sau Japonia lovită de cutremure, tsunami şi radiaţii?

Presupun că majoritatea dintre noi ştim ce s-a întâmplat în Japonia. Tragic! Cutremurul cu magnitudinea 9,0 produs vineri 11 martie în zona coastei de est a insulei japoneze Honshu a fost cel mai violent seism care a afectat Japonia de când se fac înregistrări instrumentale ale mişcărilor seismice. Bilanţul oficial al cutremurului din Japonia a ajuns la 3.676 de morţi, după cutremurul urmat de tsunami. Ca şi cum asta nu era de-ajuns au început să explodeze şi reactoarele nucleare.









"La reactorul numărul 4 a avut loc un incendiu, există radioactivitate care ar putea avea efecte negative asupra sănătăţii persoanelor" , a declarat ministrul japonez al Afacerilor Externe. Un nou incendiu la reactorul 4 al centralei Fukushima a izbucnit din nou ieri dimineaţă. Conform Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, nivelul de radiaţii din zona centralei nucleare a crescut de aproximativ 167 de ori. Nu numai la reactorul 4 au avut loc explozii, ci şi la reactoarele 1, 2 şi 3.








Cel mai sever dezastru natural din ultimele decenii din Japonia a afectat puternic activitatea economică a arhipelagului, fiind resimţit astfel în toate sectoarele economice: energie (nucleară), industrie (auto), financiar, transport, etc. Cum Japonia deţine locul III în economia mondială, din punct de vedere al PIB, cu o pondere de aproximativ 9%, evoluţia economiei nipone va afecta evoluţia economiei mondiale! Cutremurul nipon vine la un moment dificil şi pentru economia mondială, care resimte încă consecinţele crizei economico-financiare dar şi tensiunile din Africa de Nord sau Orientul Mijlociu.





Foarte grav ce s-a întâmplat acolo şi încă o dată natura ne dă lecţii! E tragic însă înclin să cred că Japonia îşi va reveni mai repede decât ne-am aştepta. Era grav dacă aşa ceva ni se întâmpla nouă românilor. De fapt ce să fie grav că din cele 23 de milioane nu cred că mai rămânea niciunul să povestească. La un cutremur de 9.0 România era ştearsă de pe faţa Pământului sigur!



Ce e de respectat e că nici un caz de furt sau jaf nu au fost raportate de la cutremur şi tsunami în zonele afectate. Acum fie că oamenii nu au mai considerat asta important, fie n-au mai găsit unde să raporteze sau în cel mai optimist caz, există solidaritate. Respect pentru asta!



Am citit azi în Gândul un articol al lui CTP. Una dintre idei suna precum titlul postării mele. Acum nu doar că mie care nu mă pot compara cu dânsul nici nu-mi permit, la cei 22 de ani ai mei mi se pare infantilă o astfel de întrebare, mi se pare aberantă. Am văzut o grămadă de mărturii ale românilor care au trăit pe pielea lor toate tragediile din Japonia şi care au afirmat că vor neaparat să se întoarcă acasă. Dacă e să moară măcar să o facă pe pământ românesc. Cum să compari o ţară deficitară din punct de vedere politic (şi multe altele) cu o ţară lovită de dezastre naturale? Dacă punea întrebarea România lui Băsescu şi Libia lui Muammar Gaddafi era altceva. Măcar era din acelaşi sector, şi tot preferam România.



Trist! Nu mai există ceea ce se numea cândva patriotism. Asociem România cu figuri care discreditează într-un fel sau altul ţara fără a ne da seama că de fapt discredităm România! Dacă am da bir cu fugiţii toţi când nu ne convine ceva n-ar mai rămâne nimeni nu doar în România ci în multe zone ale lumii. Trebuie să munceşti, acum că la noi sunt mai mulţi hoţi, şmecheri şi Bercea Mondial-i pe m2 e altă treabă. Înseamnă că e nevoie de un pic mai mult efort.

Support Japan with a click:


N-o fi mare lucru, dar măcar să simţim că facem şi noi ceva!

Aa, şi răspunsul meu e România. Fie că cel de-al doilea subiect era SUA, Rusia, China, Honolulu sau Insulele Bermude răspunsul era tot România!






P.S. "Nu există sentiment tragic la români. Cred că dragostea la noi parcurge doar distanţa dintre romanţă şi pat. Avem o psihologie de popor superficial, de popor care poate frige mititei pe orice Golgotă. " (O.Paler)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu