"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




vineri, 18 martie 2011

Presa 18.03.2011

Ca în fiecare dimineaţă când îţi bei cafeaua fie citeşti un ziar, fie aprinzi televizorul să mai asculţi ce se petrece în lumea asta nebună. Ei, aşa am făcut şi eu. Prima ştire din această dimineaţă: Japonezii vor primi vin moldovenesc ca remediu împotriva radiaţiei.
Prima impresie: WTF???
Vin împotriva radiaţiilor? Poi la câte explozii au avut loc şi la câte radiaţii sunt în zonele afectate înseamnă că după tratament japonezii o să aibă o problemă mai mare cu altceva. Poate totuşi nu dă dependenţă vinul moldovenesc...Oricum m-a lăsat fără cuvinte ştirea. Dar ce să-i faci, medicament pentru trup şi suflet! Japonezi, staţi liniştiţi, chiar dacă nivelul radiaţiilor creşte vin butoaiele cu vin!
Cea de-a doua ştire: Un om de afaceri din China şi-a distrus Lamborghini-ul Gallardo nou pe care-l cumpărase recent pentru că service-ul local şi-a bătut joc de el.
Din nou: WTF???
No comment. Banii n-aduc fericirea, dar mi-ar plăcea totuşi să plâng într-un Lamborghini Gallardo. Oameni nebuni...







Japonezii spun că România e ameninţată de foamete.

Românii sunt europenii cei mai expuşi la foamete, iar pe plan global, se numără printre primele 12 populaţii ameninţate de criza alimentară, susţin analiştii Nomura, cea mai puternică agenţie de brokeraj şi consultanţă economică din Japonia.
Mai au timp şi de studii după ce li s-a întâmplat? Ai naiba asiaticii ăştia!!! Au timp să facă şi studii după ce în 4 zile de la cutremur îşi repară şi drumurile! Respect! Poate îşi ia Oprescu un japonez ca asistent în proiectul autostrăzii suspendate, care mai noua cică ar putea trece pe sub Herăstrău. :)) Mda!



Astea sunt doar o parte din ştirile nebune(şti) de azi din întreaga lumea. Bineînţeles că mai sunt o grămada, dar încerc să nu-mi încarc mintea cu unele idioţenii.
Revenind la oile noastre că doar GiGi ne-aparţine, România parcă e mai nebună.
Rafinament la Cotroceni: de la biscuiţii cu compot ai lui Constantinescu, la chiftelele lui Băsescu.

"În timpul lansării site-ului restograf.ro, care îşi propune să aducă gastronomia românească pe calea cea bună, Mircea Dinescu a remarcat: "Dacă în Franţa toţi bucătarii preşedintelui au primit legiunea de onoare, în România se ştie că preşedinţii sunt afoni în materie de gastronomie." Da, corect! Ar trebui ca ilustrul nostru preşedinte să facă nişte cursuri de gastronomie, poate aşa şi-ar da seama cam cât te costă mâncarea în Românica.
Doi tineri şi-au ucis cu cruzime partenerul de afaceri ilegale.

"Anchetatorii dâmboviţeni au plecat initial de la un caz de dispariţie sesizată de rudele unui bărbat de 52 de ani din Dâmboviţa. În urma verificarilor oamenii legii au descosperit că victima împreună cu partenerii săi din Bucureşti, unul de 25 şi altul de 28 de ani făceau afaceri cu cecuri fără acoperire. Când victima a decis să se retragă şi să spună totul la poliţie, tinerii din Bucureşti ar fi decis să scape de el. Aşa că i-au promis că îl duc cu maşina în Dâmboviţa să îşi vadă copiii. De pe autostrada A1 au ieşit pe un câmp. "L-a prins cu un lanţ de gât pe Diaconescu Adrian aflat pe scaunul din dreapta şoferului, însă acesta a reuşit să se elibereze moment în care Racheleanu Ştefan de pe locul şoferului l-a lovit cu cârligul de remorcare al autoturismului, în cap. Pentru a-şi crea convingerea că victima este moartă au trecut cu maşina peste corpul acestuia în două rânduri", a declarat Mihai Tudose, prim-procuror al Parchetului de lângă Tribunalul Dâmboviţa.
Tinerii nu s-ar fi oprit aici. S-au întors au luat victima şi i-au dat foc într-o pădure din Giurgiu. Initial, poliţiştii au crezut că e vorba despre un accident rutier cu autor necunoscut. După zece luni, anchetatorii dâmboviţeni au reuşit să dezlege dispariţia bărbatului de 52 de ani şi să facă legătura cu cei doi parteneri de afaceri. Aceştia au fost arestaţi pentru 29 de zile şi riscă închisoarea pe viaţă."
Asta chiar terifiant...Ce pot face oamenii pentru bani...
Doi dintre poliţiştii din Ilfov cercetaţi pentru luare de mită au fost arestaţi.

"Procurorii au descoperit că poliţiştii luau mită între 50 şi 500 de lei pentru a nu-i sancţiona pe şoferii care greşeau în trafic. Mita creştea în funcţie de greşelile făcute de şoferi. Unii dintre şoferi erau chiar agenţi sub acoperire, puşi de procurori să descopere dacă poliţiştii luau mită. Unul dintre agenţii sub acoperire le-a dat poliţiştilor mită de 500 de lei." Thumbs up pentru agenţii sub acoperire! Se pare că mai lucrează cineva în ţara asta!



Altceva...Protestele din Piaţa Constituţiei n-au avut niciun rezultat. Noul Cod al Muncii va intra în vigoare. Boc e tot prim-ministru. Unii români n-au apă, alţii n-au căldură, alţii n-au ce mânca. România e la fel. Ne-am obişnuit să suportăm orice, deci suntem cei mai mari suporteri!



Vreau să închei într-o notă de optimism.
Întuneric în Capitală, pe 26 martie.
"Sâmbăta viitoare urmează să fie sărbătorită “Ora Pământului”, prilej cu care mai multe instituții publice au anunțat că vor stinge luminile timp de o oră. Acțiunea își propune să determine autoritățile din întreaga lume să ia măsuri ferme pentru stoparea fenomenului încălzirii globale. (...) Sâmbătă – 26 Martie 2011, între orele 20.30-21.30, România se alătură mapamondului “lăsând Pământul să respire”. Acțiunea are loc în fiecare an, la nivel mondial, și își propune să determine factorii de decizie guvernamentali să ia măsuri concrete pentru stoparea fenomenului de încălzire globală." Deci, pe 26 martie va fi Earth Hour. Ar fi o dovadă de umanitate zic eu să ne deconectăm 60 de minute de la tot storsul ăsta de energie, în condiţiile în care strămoşii noştri n-au murit şi tot au evoluat când nu aveau deloc curent electric.


http://www.facebook.com/index.php?lh=6b9c80fbb8a5e1959755949f1b19043a&eu=KTCi9adOwZLXFVA2H3IiOA#!/event.php?eid=188778407812142 - Earth Hour event

Lecții de optimism, ținute în București de australianul fără mâini și fără picioare.
"Nick Vujicic va fi prezent la Universitatea Româno-Americană, pe data de 11 aprilie 2011, unde va dezvălui publicului larg secretele succesului în atingerea potenţialului maxim indiferent de circumstanţe." Dacă nu ştiţi cine e omul ăsta daţi un search pe Youtube sau pe Google sau daţi click pe link. E un exemplu pentru noi toţi, aceştia prea ocupaţi pentru a ne trăi viaţa! Thumbs up,up,up!!!





Cu toate astea să aveţi o zi fenomenală! :)

P.S. Nu te uita în urma, ci priveşte cu curaj tot ce ţi-a hărăzit soarta. Mergi înainte cu bucurie, aduna-ţi toate puterile pentru a alege binele din tot ce vei avea de înfruntat. (Rabindranath Tagore)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu