"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




miercuri, 30 martie 2011

Culmea răbdării: Să fii român!

Asta este culmea răbdării în ziua de azi: să fii român! Şi fiindcă ne-am obişnuit să avem răbdare şi să suportăm suntem cei mai mari suporteri! Yuhuuuu!!!
Cel mai bine sunt analizate, ironizate şi exprimate toate trăirile, frustrările şi vremurile astea în care ne zbatem de băieţii de la Paraziţii în noua piesă "Sau".
Muzică inteligentă cu mesaj - pentru asta un mare Like şi Thumbs up!!!!
Watch here Paraziţii - Sau (2011)




"Cand fraierii mor de dor, intra heroina

Farmaciile vand seringi, sustinand medicina
Cand Banca voastra le-a luat si vandut masina
Dati drumul la credite si scumpiti benzina

Batranii mor primii – nu-i asa ca va doare?

Luati-le pensia: “Ba, astia-si iau mancare!”

Bolnavii zambesc de frig cand vad primarii

Dati-i afara din spitale, nu sunt bani de Ferrari.

Faceti comert dar omorati intermediarii

Si vindeti creme de soare cand apar tantarii.

Saracii sunt la regim: dati-i jos din pat!

Construiti autostrazi, sa evitam viata la sat

Taiati padurile, ca mi-e cald, stau cu prosopu’ pe cap

Si vindeti-mi, va rog, un aer conditionat.

Poluati izvoarele. Ce dracu! N-aveti combinat?

Nu e normal sa bem apa din izvor netimbrat.

Vindeti aurul pe bancnote de plastic

Nivelul de trai pe vatrai scade drastic.

Pare fantastic sau e o dementa ce omoara teama
Si o pura coincidenta ca ne-am dat seama.


Refren: Suntem schizofrenici, paranoici, bolnavi

Sau suntem puternici, sau suntem slabi

Sau suntem inca-n cautarea solutiei

Sa se-auda pana-n Piata Prostitutiei

Ne place ca nu ne place

Si batem pasul pe loc

Ca nu ne place deloc

Basescu, Udrea sau Boc

Luati-ne tot.

Ne place viata-n frig, la bloc

E anarhie ca intr-o piesa hardcore sau rock

Luati-va limuzine, vapoare – ca piratii
Ca noi avem alte preocupari: asteptam tramvaiu-n statii
E foamete mare, saracie – ce tare!

Ca-mi place sa n-am cand imi cere copilu’ bani de bomboane

E frig? – Nu-i problema, ca ne-ncingem intre noi

Luati soarele de pe cer, tineti-l doar pentru voi

Va rugam, daca se poate, salariile mai mici!

Noua ne place sa muncim, nu ne plac banii.

Sunteti tampiti?Pensiile sunt mici?

Sunt batrani, ce mai conteaza?

Nu mai apuca o vara, oricum mor, nu mai voteaza.

Vremurile grele, visele mele, frustrarile mele

Capata sens cand gustati din bombele mele."


P.S. E frig? Nu-i problemă că ne-ncingem între noi
L
uaţi soarele de pe cer, ţineţi-l doar pentru voi!
Vă rugăm, dacă se poate, salarii mai mici!

Nouă ne place să muncim, nu ne plac banii!


Epic! :D

duminică, 20 martie 2011

Operaţiunea Libia 2011


Libia - ţara din nordul Africii ce se învecinează cu Tunisia, Algeria, Nigerul, Ciadul, Egiptul şi Sudanul şi care este de circa patru decenii o mare producătoare şi exportatoare de petrol, ceea ce a dus la ridicarea nivelului de trai a locuitorilor ei (declarată ca având populaţia cu cea mai mare speranţă de viaţă din Africa şi anume 74 de ani) este sub atac militar.



Tot ceea ce vedem că se întâmplă acum acolo e război! Război ca altădată, mai ales în ziua de azi când războaiele s-au mutat din spaţiul teritorial spre domenii precum competiţia economică, e ceva odios!


Din punct de vedere politic Libia nu are o constituţie formală. Sistemul politic al ţării este bazat teoretic pe filozofia politică a lui Muammar al-Quadhafi, care combină teorii islamice şi socialiste (publicate în cartea sa "The Green Book"), şi respinge democraţia parlamentară şi politica partidelor. Partidele politice au fost interzise conform Legii numarul 71 din Prohibiţia Partidelor Politice din anul 1972.



Gaddafi a ocupat postul de şef al statului si secretar general până în 1980, când acesta a cedat pozitia. Dar el a continuat să controleze toate aspectele Guvernului Libian prin intermediul maselor, un aparat puternic de securitate şi comitete revolutionare puternice. Cu toate că nu deţinea nicio poziţie oficială, Gaddafi exercită putere absolută cu ajutorul unor asistenţi, un grup mic care cuprinde sfătuitori de încredere.

Protestele au izbucnit la 17 februarie, libienii fiind animaţi de protestele din Egipt şi Tunisia din 2011, pentru al da jos pe Gadafi. O mare parte din teritoriul ţării este controlat de către revoluţionari, la ora actuală, Gaddafi controlând doar capitala şi zonele înconjurătoare.
La 22 februarie, liderul libian promitea lumii întregi că „va fi vărsare de sânge”. A apărut la televiziunea publică şi şi-a chemat susţinătorii în stradă.
La 23 februarie, Marea Britanie a început evacuarea cetăţenilor săi din Libia. La 24 februarie, Uniunea Europeană şi Rusia au condamnat guvernele din nordul Africii şi Orientul Mijlociu pentru folosirea forţei împotriva manifestanţilor, în timp ce, în Libia, Gaddafi a anunţat că, în protestele din ţara sa, un rol extrem de important îl are reţeaua Al-Qaida.



În ziua de 15 martie, susţinătorii colonelului au început să bombardeze oraşul Ajdabiya (est), aflat sub controlul rebelilor. La 16 martie, Consiliul de Securitate al ONU a iniţiat dezbaterea privind zona de interdicţie de zbor deasupra Libiei.
La 17 martie, Consiliul de Securitate a aprobat o zonă de interdicţie de zbor deasupra Libiei, precum şi „toate măsurile necesare” pentru protejarea civililor din Libia. Rezoluţia a fost votată de zece membri. Cinci s-au abţinut şi nu a existat nici un veto. La 18 martie, regimul de la Tripoli şi-a anunţat disponibilitatea de a înceta focul asupra civililor. La 19 martie, la Paris, lideri europeni şi reprezentanţi ai Statelor Unite şi ai Ligii Arabe au căzut de comun acord să atace Libia pentru a pune capăt atrocităţilor împotriva populaţiei. De fapt, Franţa şi-a trimis avioanele pe cerul nord-african cu ceva timp înainte ca decizia privind atacul să fi fost luată la Paris.





"Intervenim în Libia pentru a aplica rezoluţia ONU, alături de partenerii arabi. Vrem să protejăm civlii şi răspundem cererilor lor. Pentru a evita orice altă problemă, Gaddafi trebuie să se supună exigenţelor rezoluţiei ONU. Operaţiunea se va încheia când violenţele asupra civililor vor înceta. Este o decizie foarte importantă, pe care am fost nevoiţi să o luăm".


"Oamenii aceştia au nevoie de ajutorul nostru pentru a reuşi să fie liberi. În Libia, libertatea este în pericol de moarte. Nu căutam să decidem pentru ei. Lupta lor pentru libertate este a lor. Nu vrem să obţinem ceva anume ci luptăm ca să consfinţim principii democratice vechi de când lumea. Intervenim în Libia pentru ca poporul libian să-şi poată alege singur destinul. " declara Sarkozy.


"Operaţiunea militară lansată sâmbătă de coaliţia internaţională deschide calea către o ingerinţă occidentală în fiecare ţară arabă", a afirmat Hassan Nasrallah, liderul grupării şiite Hezbollah. "Faptul că majoritatea liderilor arabi şi musulmani nu şi-au asumat responsabilitatea deschide calea unei intervenţii occidentale în Libia. Nu ştim la ce va duce aceasta", a declarat el într-un discurs transmis pe un ecran gigantic în timpul unei reuniuni de "solidaritate cu revoltele arabe". "Acest lucru deschide calea unei ingerinţe strîine în fiecare ţară arabă, ne readuce în epoca ocupaţiei, colonizării şi diviziunilor. Situaţia din Libia este de acum foarte complexă".



China şi-a exprimat regretul faţă de bombardamentele coaliţiei internaţionale în Libia, subliniindu-şi într-un comunicat opoziţia faţă de folosirea forţei în relaţiile internaţionale. "China a luat notă de ultimele evoluţii (ale situaţiei) din Libia şi îşi exprimă regretul cu privire la atacurile militare împotriva Libiei". Textul, care nu cere o încetare a focului, subliniază că Beijingul respectă "suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială" a ţării. "Sperăm că Libia poate reinstaura stabilitatea cât mai repede posibil şi că poate evita noi victime civile legate de escaladarea conflictului armat. China s-a opus întotdeauna folosirii forţei în relaţiile internaţionale", a adăugat comunicatul.

Şi Rusia a spus că regretă decizia statelor occidentale de a interveni militar în Libia.

"Această agresiune barbară împotriva poporului libian vine după ce am anunţat un armistiţiu cu miliţiile înarmate care fac parte din al-Qaida", a declarat Mohammed al-Zwei, preşedintele Parlamentului Poporului.

"Peste 110 rachete de croazieră Tomahawak lansate de vase şi submarine americane au lovit peste 20 de sisteme de apărare antiaeriană de pe coastă", a declarat viceamiral William E. Gortney, director al Statului Major american. Operaţiunea - botezată Zorii Odiseei - este coordonată de la un cartier general american din Germania. Obiectivele declarate sunt de a pune capăt atacurilor regimului împotriva propriilor cetăţeni, în special la Benghazi, şi de a distruge capacităţile antiaeriene libiene. Regimul libian a anunţat că 48 de oameni au fost ucişi în atacurile coaliţiei şi sunt peste 150 de răniţi.



Operaţiunea din Libia a început la aproape 8 ani de la debutul războiului din Irak. Dornic să combată orice asociere între cele două, Obama a subliniat că nu va desfăşura trupe terestre şi că operaţiunea are în spate o rezoluţie ONU. Chiar şi asa, în Statele Unite au început deja să apară protestele. "Suntem deja implicaţi în două războaie care durează de opt, respectiv nouă ani. Ajunge!" - strigă americanii.


Din punctul meu de vedere tot ce se întâmplă în Libia e tragic. E adevărat că Gadaffi este un dictator şi se cerea o intervenţie, dar chiar o intervenţie militară? Unde naiba sunt eforturile alea diplomatice despre care tot vorbeau oficialii străini? Ce eforturi mai bine zis? Lui Sarkozy i s-a părut mai "democratic" şi în spiritul libertăţii să trimită 20 de avioane să radă tot! La fel şi forţelor SUA, Marii Britanii, Italiei şi Canadei.
Chiar conform ONU există ceva ce se numeşte principiul neamestecului în treburile interne ale unui stat - principiu de drept internaţional. Sau pricipiul reglementării paşnice a conflictelor, sau nerecurgerea la forţă sau la ameninţarea cu forţa împotriva integrităţii unui stat. Bineînţeles că oficialii ONU-NATO jonglează cu rezoluţiile şi articolele de drept internaţional în aşa fel încât să pară foarte adecvate şi îndreptăţite. Cum să nu intervină SUA când are în spate o rezoluţie ONU? Doamne, doamne, imposibil!!!
China condamnă amestecul în treburile interne ale Libiei print-o intervenţie militară. La fel şi Rusia, China, India, Brazilia, Turcia, Venezuela sau Uniunea Africană (până şi Germania s-a abţinut). E cât se poate de adevărat că intervenţia militară a forţelor aliate în Libia va creea un precedent şi chiar nu mi se pare imposibilă probabilitatea de reîntoarcere în era colonizării pentru ţările arabe. Dacă deja nu sunt în ea!
Ce spune Sarkozy? Că nu caută să obţină nimic în Libia, că doar consfinţesc principii democratice vechi de când lumea. Principiile astea democratice vechi de când lumea presupun că se promovează cu un raid de Rafale. Cum le pasă de vieţile oamenilor când atacurile au făcut alte victime. Aaaa, uitasem sunt victime colaterale în promovarea principiilor democratice aşa că scopul scuză mijloacele! Au instaurat democraţia războaiele americanilor în spaţiile arabe? S-a ajuns la mii şi mii de victime colaterale. Când mor localnicii sunt victime colaterale în propovăduirea democraţiei, când moare vreun soldat american condiţionat să creadă că luptă pentru democraţie şi libertate când de fapt ei îi înrobesc pe cei de-acolo e o tragedie şi a fost un erou că şi-a dat viaţa pentru patrie. Pentru ce? Habar n-au pentru ce-şi dau viaţa! Pentru îmbogăţirea altora! Tot ce se întâmplă sub perdeaua democraţiei e un război (războaie de fapt) pentru resurse! Atât!



Opinia mea e cel mai bine exprimată de declaraţia lui Chavez: "Vor să pună mâna e petrolul libian, nu le pasă de vieţile oamenilor". "Acţiunea militară a început. Din nefericire vor provoca mai mulţi morţi, un război mai mare. Este un gest iresponsabil al SUA şi al aliaţilor europeni. (...) Va trebui să aşteptă să vedem ce se va întâmpla, dar deja ştim ce se va întâmpla: bombe, bombe, război, mai multă suferiţă pentru Libia, mai mulţi morţi şi un dezastru mai mare", a declarat Hugo Chavez.


Şi ce "prietenii" buni erau şi Obama şi Sarkozy cu Gadafi când erau de comun acord în ceea ce dicta cea mai veche democraţie...





Şi acum...



Grav! E ameninţător faptul că se poate interveni peste tot şi din orice motiv... O aberaţie la fel ca şi atacul preventiv.
No more comment!!

P.S. "În lume cei puternici au dreptate,
Iar asta nu dispare niciodată.
Că nu degeaba, din antichitate,
Justiţia a fost la ochi legată." (Viorel Martin, Urmaşii lui Cincinat, 2004)

"Legile strivesc pe cei slabi şi cruţă pe cei puternici." (Valeria Mahok)

vineri, 18 martie 2011

Presa 18.03.2011

Ca în fiecare dimineaţă când îţi bei cafeaua fie citeşti un ziar, fie aprinzi televizorul să mai asculţi ce se petrece în lumea asta nebună. Ei, aşa am făcut şi eu. Prima ştire din această dimineaţă: Japonezii vor primi vin moldovenesc ca remediu împotriva radiaţiei.
Prima impresie: WTF???
Vin împotriva radiaţiilor? Poi la câte explozii au avut loc şi la câte radiaţii sunt în zonele afectate înseamnă că după tratament japonezii o să aibă o problemă mai mare cu altceva. Poate totuşi nu dă dependenţă vinul moldovenesc...Oricum m-a lăsat fără cuvinte ştirea. Dar ce să-i faci, medicament pentru trup şi suflet! Japonezi, staţi liniştiţi, chiar dacă nivelul radiaţiilor creşte vin butoaiele cu vin!
Cea de-a doua ştire: Un om de afaceri din China şi-a distrus Lamborghini-ul Gallardo nou pe care-l cumpărase recent pentru că service-ul local şi-a bătut joc de el.
Din nou: WTF???
No comment. Banii n-aduc fericirea, dar mi-ar plăcea totuşi să plâng într-un Lamborghini Gallardo. Oameni nebuni...







Japonezii spun că România e ameninţată de foamete.

Românii sunt europenii cei mai expuşi la foamete, iar pe plan global, se numără printre primele 12 populaţii ameninţate de criza alimentară, susţin analiştii Nomura, cea mai puternică agenţie de brokeraj şi consultanţă economică din Japonia.
Mai au timp şi de studii după ce li s-a întâmplat? Ai naiba asiaticii ăştia!!! Au timp să facă şi studii după ce în 4 zile de la cutremur îşi repară şi drumurile! Respect! Poate îşi ia Oprescu un japonez ca asistent în proiectul autostrăzii suspendate, care mai noua cică ar putea trece pe sub Herăstrău. :)) Mda!



Astea sunt doar o parte din ştirile nebune(şti) de azi din întreaga lumea. Bineînţeles că mai sunt o grămada, dar încerc să nu-mi încarc mintea cu unele idioţenii.
Revenind la oile noastre că doar GiGi ne-aparţine, România parcă e mai nebună.
Rafinament la Cotroceni: de la biscuiţii cu compot ai lui Constantinescu, la chiftelele lui Băsescu.

"În timpul lansării site-ului restograf.ro, care îşi propune să aducă gastronomia românească pe calea cea bună, Mircea Dinescu a remarcat: "Dacă în Franţa toţi bucătarii preşedintelui au primit legiunea de onoare, în România se ştie că preşedinţii sunt afoni în materie de gastronomie." Da, corect! Ar trebui ca ilustrul nostru preşedinte să facă nişte cursuri de gastronomie, poate aşa şi-ar da seama cam cât te costă mâncarea în Românica.
Doi tineri şi-au ucis cu cruzime partenerul de afaceri ilegale.

"Anchetatorii dâmboviţeni au plecat initial de la un caz de dispariţie sesizată de rudele unui bărbat de 52 de ani din Dâmboviţa. În urma verificarilor oamenii legii au descosperit că victima împreună cu partenerii săi din Bucureşti, unul de 25 şi altul de 28 de ani făceau afaceri cu cecuri fără acoperire. Când victima a decis să se retragă şi să spună totul la poliţie, tinerii din Bucureşti ar fi decis să scape de el. Aşa că i-au promis că îl duc cu maşina în Dâmboviţa să îşi vadă copiii. De pe autostrada A1 au ieşit pe un câmp. "L-a prins cu un lanţ de gât pe Diaconescu Adrian aflat pe scaunul din dreapta şoferului, însă acesta a reuşit să se elibereze moment în care Racheleanu Ştefan de pe locul şoferului l-a lovit cu cârligul de remorcare al autoturismului, în cap. Pentru a-şi crea convingerea că victima este moartă au trecut cu maşina peste corpul acestuia în două rânduri", a declarat Mihai Tudose, prim-procuror al Parchetului de lângă Tribunalul Dâmboviţa.
Tinerii nu s-ar fi oprit aici. S-au întors au luat victima şi i-au dat foc într-o pădure din Giurgiu. Initial, poliţiştii au crezut că e vorba despre un accident rutier cu autor necunoscut. După zece luni, anchetatorii dâmboviţeni au reuşit să dezlege dispariţia bărbatului de 52 de ani şi să facă legătura cu cei doi parteneri de afaceri. Aceştia au fost arestaţi pentru 29 de zile şi riscă închisoarea pe viaţă."
Asta chiar terifiant...Ce pot face oamenii pentru bani...
Doi dintre poliţiştii din Ilfov cercetaţi pentru luare de mită au fost arestaţi.

"Procurorii au descoperit că poliţiştii luau mită între 50 şi 500 de lei pentru a nu-i sancţiona pe şoferii care greşeau în trafic. Mita creştea în funcţie de greşelile făcute de şoferi. Unii dintre şoferi erau chiar agenţi sub acoperire, puşi de procurori să descopere dacă poliţiştii luau mită. Unul dintre agenţii sub acoperire le-a dat poliţiştilor mită de 500 de lei." Thumbs up pentru agenţii sub acoperire! Se pare că mai lucrează cineva în ţara asta!



Altceva...Protestele din Piaţa Constituţiei n-au avut niciun rezultat. Noul Cod al Muncii va intra în vigoare. Boc e tot prim-ministru. Unii români n-au apă, alţii n-au căldură, alţii n-au ce mânca. România e la fel. Ne-am obişnuit să suportăm orice, deci suntem cei mai mari suporteri!



Vreau să închei într-o notă de optimism.
Întuneric în Capitală, pe 26 martie.
"Sâmbăta viitoare urmează să fie sărbătorită “Ora Pământului”, prilej cu care mai multe instituții publice au anunțat că vor stinge luminile timp de o oră. Acțiunea își propune să determine autoritățile din întreaga lume să ia măsuri ferme pentru stoparea fenomenului încălzirii globale. (...) Sâmbătă – 26 Martie 2011, între orele 20.30-21.30, România se alătură mapamondului “lăsând Pământul să respire”. Acțiunea are loc în fiecare an, la nivel mondial, și își propune să determine factorii de decizie guvernamentali să ia măsuri concrete pentru stoparea fenomenului de încălzire globală." Deci, pe 26 martie va fi Earth Hour. Ar fi o dovadă de umanitate zic eu să ne deconectăm 60 de minute de la tot storsul ăsta de energie, în condiţiile în care strămoşii noştri n-au murit şi tot au evoluat când nu aveau deloc curent electric.


http://www.facebook.com/index.php?lh=6b9c80fbb8a5e1959755949f1b19043a&eu=KTCi9adOwZLXFVA2H3IiOA#!/event.php?eid=188778407812142 - Earth Hour event

Lecții de optimism, ținute în București de australianul fără mâini și fără picioare.
"Nick Vujicic va fi prezent la Universitatea Româno-Americană, pe data de 11 aprilie 2011, unde va dezvălui publicului larg secretele succesului în atingerea potenţialului maxim indiferent de circumstanţe." Dacă nu ştiţi cine e omul ăsta daţi un search pe Youtube sau pe Google sau daţi click pe link. E un exemplu pentru noi toţi, aceştia prea ocupaţi pentru a ne trăi viaţa! Thumbs up,up,up!!!





Cu toate astea să aveţi o zi fenomenală! :)

P.S. Nu te uita în urma, ci priveşte cu curaj tot ce ţi-a hărăzit soarta. Mergi înainte cu bucurie, aduna-ţi toate puterile pentru a alege binele din tot ce vei avea de înfruntat. (Rabindranath Tagore)

miercuri, 16 martie 2011

România lui Băsescu-Boc sau Japonia lovită de cutremure, tsunami şi radiaţii?

Presupun că majoritatea dintre noi ştim ce s-a întâmplat în Japonia. Tragic! Cutremurul cu magnitudinea 9,0 produs vineri 11 martie în zona coastei de est a insulei japoneze Honshu a fost cel mai violent seism care a afectat Japonia de când se fac înregistrări instrumentale ale mişcărilor seismice. Bilanţul oficial al cutremurului din Japonia a ajuns la 3.676 de morţi, după cutremurul urmat de tsunami. Ca şi cum asta nu era de-ajuns au început să explodeze şi reactoarele nucleare.









"La reactorul numărul 4 a avut loc un incendiu, există radioactivitate care ar putea avea efecte negative asupra sănătăţii persoanelor" , a declarat ministrul japonez al Afacerilor Externe. Un nou incendiu la reactorul 4 al centralei Fukushima a izbucnit din nou ieri dimineaţă. Conform Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, nivelul de radiaţii din zona centralei nucleare a crescut de aproximativ 167 de ori. Nu numai la reactorul 4 au avut loc explozii, ci şi la reactoarele 1, 2 şi 3.








Cel mai sever dezastru natural din ultimele decenii din Japonia a afectat puternic activitatea economică a arhipelagului, fiind resimţit astfel în toate sectoarele economice: energie (nucleară), industrie (auto), financiar, transport, etc. Cum Japonia deţine locul III în economia mondială, din punct de vedere al PIB, cu o pondere de aproximativ 9%, evoluţia economiei nipone va afecta evoluţia economiei mondiale! Cutremurul nipon vine la un moment dificil şi pentru economia mondială, care resimte încă consecinţele crizei economico-financiare dar şi tensiunile din Africa de Nord sau Orientul Mijlociu.





Foarte grav ce s-a întâmplat acolo şi încă o dată natura ne dă lecţii! E tragic însă înclin să cred că Japonia îşi va reveni mai repede decât ne-am aştepta. Era grav dacă aşa ceva ni se întâmpla nouă românilor. De fapt ce să fie grav că din cele 23 de milioane nu cred că mai rămânea niciunul să povestească. La un cutremur de 9.0 România era ştearsă de pe faţa Pământului sigur!



Ce e de respectat e că nici un caz de furt sau jaf nu au fost raportate de la cutremur şi tsunami în zonele afectate. Acum fie că oamenii nu au mai considerat asta important, fie n-au mai găsit unde să raporteze sau în cel mai optimist caz, există solidaritate. Respect pentru asta!



Am citit azi în Gândul un articol al lui CTP. Una dintre idei suna precum titlul postării mele. Acum nu doar că mie care nu mă pot compara cu dânsul nici nu-mi permit, la cei 22 de ani ai mei mi se pare infantilă o astfel de întrebare, mi se pare aberantă. Am văzut o grămadă de mărturii ale românilor care au trăit pe pielea lor toate tragediile din Japonia şi care au afirmat că vor neaparat să se întoarcă acasă. Dacă e să moară măcar să o facă pe pământ românesc. Cum să compari o ţară deficitară din punct de vedere politic (şi multe altele) cu o ţară lovită de dezastre naturale? Dacă punea întrebarea România lui Băsescu şi Libia lui Muammar Gaddafi era altceva. Măcar era din acelaşi sector, şi tot preferam România.



Trist! Nu mai există ceea ce se numea cândva patriotism. Asociem România cu figuri care discreditează într-un fel sau altul ţara fără a ne da seama că de fapt discredităm România! Dacă am da bir cu fugiţii toţi când nu ne convine ceva n-ar mai rămâne nimeni nu doar în România ci în multe zone ale lumii. Trebuie să munceşti, acum că la noi sunt mai mulţi hoţi, şmecheri şi Bercea Mondial-i pe m2 e altă treabă. Înseamnă că e nevoie de un pic mai mult efort.

Support Japan with a click:


N-o fi mare lucru, dar măcar să simţim că facem şi noi ceva!

Aa, şi răspunsul meu e România. Fie că cel de-al doilea subiect era SUA, Rusia, China, Honolulu sau Insulele Bermude răspunsul era tot România!






P.S. "Nu există sentiment tragic la români. Cred că dragostea la noi parcurge doar distanţa dintre romanţă şi pat. Avem o psihologie de popor superficial, de popor care poate frige mititei pe orice Golgotă. " (O.Paler)



sâmbătă, 12 martie 2011

Fă-ţi timp!

Şi a început primăvara...Cu greu dar a început. A început primăvara, astenia de primăvară îşi face treaba din câte am observat prin oraşul ăsta plin de nebuni, şi cu toate acestea ar trebui să încercăm să fim mai fericiţi dacă pot spune aşa, cu toate că izvorul fericirii tot defect rămâne. De aceea vreau să citez dintr-o melodie a lui Vescan şi să vă comunic să vă faceţi timp pentru a trăi. O viaţă ne-a fost dată tuturor, toată lumea moare până la urmă însă nu toată lumea trăieşte!

Fă-ţi timp să fii tu,să nu râzi când toţi lângă tine plâng.

Fă-ţi timp să-i alegi pe cei blânzi din toţi care-n braţe te strâng.

Fă-ţi timp să visezi, să zbori cu gândul că toate pleacă sau se schimbă si să preţuieşti palma ce nu te loveşte ci te-alintă. Fă-ţi timp să ceri cu o mână şi cu cealaltă sa oferi.

Fă-ţi timp să vezi sub aripa ta pe cine ţii, pe cine-acoperi.

Fă-ţi timp să-ţi aminteşti că-mbătrâneşti, trec anii.

Fă-ţi timp să vezi că între prieteni nu au loc şi banii. Fă-ţi timp s-asculţi şi când vorbeşti tu toţi să tacă si dacă nu se vor opri s-asculte lasă-i să treacă!

Fă-ţi timp să găseşti vise de ieri în ziua de azi si pentru cei ce-i porţi în suflet tot ce are spini să arzi.

Fă-ţi timp să iubeşti tot ce mişcă sub soare că e gândac sau elefant, nu-i face rău că-l doare.

Fă-ţi timp să-ţi încălzeşti în primul rând sufletul tău si dacă nu poţi face-un bine măcar nu fă un rău!

Fă-ţi timp sa oferi un zâmbet chiar şi unui corb.

Fă-ţi timp s-auzi ce aude un surd şi să vezi ce vede un orb.

Fă-ţi timp să iubeşti chiar dacă nu eşti iubit si chiar şi singur pe pământ să fii cel mai fericit.

Fă-ţi timp să vezi splendoarea fiecărui anotimp.

Fă-ţi timp la timp să-nveţi că toate se învaţă-n timp...