"Lumea e, poate, schiţa rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, ruşinat de execuţia deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producţia confuză a unei divinităţi pensionate şi senile, care a şi murit." David Hume


Lumea în care trăim e o lume minunată în care nimic nu e ceea ce pare, "o cuşcă de nebuni" cum spunea Tommaso Campanella! Sper să vă trezească la realitate într-un mod optimist această incursiune!

Enjoy:)




marți, 24 ianuarie 2012

Grupa sanguină îţi dezvăluie personalitatea



În Japonia, grupa sanguină valorează aproape la fel de mult ca o diplomă de licenţiere, angajaţii cu studii pe profilul job-ului fiind acceptaţi şi dacă au o grupă sanguină corespunzătoare cerinţelor postului respectiv.

Mai mult chiar, pentru a da randament maxim, persoanele sunt angajate într-o firmă pe baza unui algoritm bine studiat: 25% dintre angajaţi au grupa 0, 30% grupa A, 30% grupa B şi 15% grupa AB. Se pune un accent tot mai mare pe trăsăturile genetice de personalitate ale oamenilor, însă şi mediul de viaţă infuenţează intens trăirile şi modul de percepţie al acestora, cultura şi nivelul de trai. Astfel, o persoană impulsivă se poate manifesta cu calm datorită unei educaţii riguroase, deşi va avea instinctual o intitaţivă mai mare decât ceilalţi,o persoană pasională se poate manifesta formal , însă gradul său de percepţie şi interpretare va fi în general unul mare şi exemplele pot continua.

Iată ce spune grupa sanguină despre personalitate:

Grupa 0 - Melodicii

Melodicul este greu de înţeles, fiind de o profunzime greu de atins, ca o fântână al cărei fund prea puţini îl văd sau îl descoperă, deşi acolo de cele mai multe ori se află o comoară. Deşi sunt extrovertiţi tipici, totuşi nu se vor exterioriza în faţa oricui ci doar a apropiaţilor.

Melodicii au un fizic foarte atractiv, posedă o excelentă capacitate de adaptare şi sunt foarte sociabili şi comunicativi. Ba chiar sunt centraţi spre exterior, către felul în care îi percep ceilalţi, analizează reacţii, interpretează, creează profiluri, de aceea sunt buni psihologi. Adoră competiţia şi lupta, însă resping ferm violenţa de orice tip. Dezvoltă o inteligenţă remarcabilă , amplificată de o curiozitate acerbă care îl determină să descopere în mod continuu ceva, ajungând astfel să cunoască multe la o vârstă fragedă şi aceste lucruri să nu fie doar teoretice, ci şi experienţe practice. Are o forţă interioară şi o capacitate de învăţare şi reţinere foarte mare.

Melodicul are o fire deosebit de practică şi îi plac activităţile diverse, având adesea nevoie de una sau mai multe activităţi în care să se implice, are nevoie de un job de creaţie sau cercetare, astfel încât rutina să nu încapă în viaţa lui, fiecare zi fiind altfel. De asemenea, simte şi o mare nevoie de mişcare, având multă nevoie de sport pentru a se simţi bine, iar unii dintre melodici ajung chiar sportivi de performanţă. Sunt pasionaţi de călătorii şi drumeţii montane.

Melodicilor le place să se găsească mereu între oameni, astfel încât dacă îi izolezi, practic ajung să se îmbolnăvească. Sunt greu influenţabili, dar pot cădea uşor în depresie. Uneori tocmai suprasolicitarea intelectuală le epuizează psihicul şi îi înclină spre depresie. Sunt totodată foarte îndemânatici, ei sunt aceia care meşteresc mereu ceva, deşi meseria lor este cu totul alta, ei ştiu să repare, să croiască, sunt buni tâmplari, deşi poate studiile lor n-au nicio legătură cu ceea ce fac. Nu uită uşor jignirile celorlalţi sau nedreptăţile, ba chiar am putea spune că nu le uită deloc.Sunt însă foarte sentimentali, fiind cei mai pasionali.Le place să fie admiraţi de ceilalţi, deşi se enervează uşor când majoritatea le apreciază fizicul şi câteva calităţi superficiale, dorindu-şi adesea să fie văzuţi dincolo de aparenţe, într-un nivel mai profund unde au ce arăta. Sunt îngăduitori şi toleranţi, dar foarte drastici şi radicali dacă le sunt încălcate anumite limite. În general,sunti firi optimiste.

Grupa A - Armonicii

Armonicii sunt personalităţi care se adaptează cu uşurinţă mediului şi situaţiilor, având astfel un puternic comportament de rezervă spre exterior.Cu toate aceste, sunt foarte extrovertiţi.Deşi fire competitivă, este însă afectat de concurenţă, având nevoie să i se arate încredere.

Armonicul este deosebit de responsabil, cu un caracter moral foarte ascuţit. Cu toate acestea, nu se lasă uşor impresionat şi situaţiile de criză nu îi creează panică. În general îşi controlează foarte bine emoţiile. Lucrează strâns legat de ambianţă, are nevoie de un mediu propice şi atunci va da randamente fantastice, având de obicei o putere de muncă, mai ales de creaţie şi sinteză, mult ridicată faţă de celelate grupe. Cu toate acestea, Armonicul munceşte discontinuu, are nevoie de mai multe activităţi de care să se ocupe, un singur proiect nefiindu-i niciodată suficient şi, dacă se poate, activităţile să fie diferite.

Cu toate acestea are un randament foarte bun, fiindcă are nevoie să se piardă într-o activitate pentru a se detaşa de alta pe care ulterior o va vedea mult mai clar. Armonicul poate fi în frunte sau în urma concurenţei, în funcţie de cât de mult îi prieşte mediul şi cât de importantă este pentru el o anumită izbândă.Sunt printre cele mai empatice firi, simt cu uşurinţă sentimentele celorlalţi, ba chiar au capacitatea de a le anticipa depistând de la început problema, de aceea pot fi foarte buni psihologi sau îşi pot desfăşura cu succes activităţile în mijlocul oamenilor, în meserii care implică interacţiunea cu publicul.

Armonicii iubesc viaţa şi o trăiesc intens, fiind hipersensibili şi observând frumuseţile cu uşurinţă, fiind atraşi de frumos, comic şi natură. O situaţie, de exemplu, neconfortabilă, dar haioasă nu-i va enerva, ci amuza. Armonicul este atras de creaţie şi cercetare, astfel va da un bun randament şi în aceste activităţi. Ei fac o adevărată artă atunci când le place ceva. Nu sunt însă firi extrem de optimiste şi pot avea aventuri fulgerătoate, având momente când vor doar să se bucure de moment, chiar dacă ştiu că acesta nu va dura mult.

Grupa B - Ritmicii

Ritmicul este foarte inflexibil şi inadaptabil pentru că evoluează după propriul său ritm, indiferent de ritmul lumii exterioare. Este o fire deosebit de analitică şi simte nevoia detaliului sau al completului, pentru el un rezultat trebuie să cuprindă toate zecimalele fără rotunjire. Nu este empatic, pentru el este deosebit de greu să se pună în locul altora pentru a-i înţelege mai bine. Cade uşor în depresie pentru că acordă atenţie tuturor micilor detalii şi orice proiect presupune micile sale obstacole care îl demoralizează uşor pe Ritmic.

Cade adesea în ipohondrie şi acordă o atenţie sporită sănătăţii. Adesea Ritmicul este un bun matematician şi poate lucra foarte eficient în toate domeniile analitice, de expertiză. Este în continuă căutare a adevărului, dar şi a frumuseţii, şi cum adevărul este relativ, găsesc un nou motiv pentru căderea în micile lor depresii. Evident, îi place ordinea şi toate lucrurile se află puse la locul lor, căci au un loc bine determinat. Şi relaţiile sunt la fel, într-o ordine clară a priorităţilor. Sunt intelectuali de timpuriu, poate când restul copiilor se joacă încă, Ritmicii fiind cei mai precoce. Nu acceptă decât ideile demonstrate şi sunt foarte greu influenţabili. Sunt introvertiţi şi închişi, consumând în ei toate trăirile.

Le plac scurtăturile şi toate metodele care economisesc timp şi energie. Renunţă uşor şi definitiv la persoanele despre care concluzionează că nu merită să existe în viaţa lor, nu acceptă slăbiciunea şi nici haosul. Nu sunt pricepuţi însă în creaţie, dar aplică foarte riguros ceea ce au învăţat şi consideră că le este util.

Grupa AB -Complecşii

Având caractere ce aparţin atât grupei A, dar şi grupei B, Complexul simte adesea presiunile propriilor contradicţii. Devine astfel uşor agitat, nu are răbdarea de a lua lucrurile pe rând, le-ar dori finalizate toate odată, fără secţionări, împărţiri, fără să dureze mai multe zile. Cu toate acestea, îşi duce la bun sfârşit proiectele şi rezultatele sunt adesea bune, însă face un efort de dozare a energiei şi de concentrare.

Lucrează astfel pe mai multe planuri până la surmenaj. Fiind agitat şi trecând uşor de la rupturi la alte relaţii, adaptându-se foarte rapid şi având nevoie de multă dinamică în viaţa sa, Complexul nu poate lucra într-o activitate monotonă, ritmică, de rutină. Are nevoie de mai multe activităţi care să nu dureze mult, dar să cuprindă mai multe planuri. Proiectele care necesită monotonie şi timp lung de finalizare, de exemplu în proiectare, îi sunt foarte dificile. Cu toate acestea, este foarte atent la detalii, cum este Ritmicul (grupa B).

Ei au o relaxare activă, trebuie să facă ceva relaxant, dar nu să stea. Pot fi mai timizi şi sunt foarte exigenţi atunci când îşi aleg prietenii. Le place să trăiască în oraşele foarte dezvoltate, acolo unde mereu se găseşte ceva de făcut, un loc de vizitat sau o modalitate de distracţie ori relaxare. Izolarea nu le face bine, deşi simt mai puternic decât celelalte grupe nevoia de a avea momente de singurătate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu